„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. balandžio 11 d., Nr. 4 (101)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

„Aš – Jėzaus kryžiaus kelyje“

Marijampolės specialiųjų namų
gyventojai džiaugėsi draugyste
tampančiais susitikimais
su „didžiaisiais“
ir „mažaisiais“ draugais

Kovo 18 dieną Marijampolės specialiųjų globos namų gyventojai su Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ vykdomos programos „Didysis draugas/Didžioji draugė“ dalyviais susirinko į bendrą susikaupimo valandėlę „Aš – Jėzaus kryžiaus kelyje“. Šios programos esmė – tai vieno suaugusiojo ilgalaikis savanoriškas bendravimas su vienu vaiku, siekiant išugdyti vaiko atsakomybę, pasitikėjimą ir rūpinimąsi savimi bei kitais, padidinti vaiko atsparumą žalingai aplinkai, kad vaikas sustiprėtų vidumi, pagerintų santykius namuose.

Didieji ir mažieji draugai ruošdamiesi švęsti Jėzaus Prisikėlimo šventę skubėjo pas senelius, ilgus metus tarnavusius įvairiose Bažnyčios veiklos srityse, kartu apmąstyti Jėzaus kančios kelią. Programos vadovė Aušra Adomavičiūtė susikaupimo valandėlės dalyvius kvietė nelikti tik stebėtojais ir širdimi pajusti, kaip vienoje ar kitoje situacijoje pasielgtų kiekvienas asmeniškai, jei kartu su minia žmonių sektų Jėzų, nešantį kryžių į Golgotos kalną. Ar išdrįstų kaip Veronika pribėgti ir nušluostyti Jėzui veidą? Juk ir gyvenime būna akimirkų, kai matome besityčiojančius iš kito žmogaus. Tuomet galim pasirinkti – padėti silpnesniam ar ne. Ar visada išdrįstam kitiems parodyti savo gerumą?

Renginio metu seneliai kartu su jaunimu giedojo tradicines ir jaunimo giesmes. Marijampolės specialiųjų namų gyventojai džiaugėsi jau draugyste tampančiais susitikimais su „didžiaisiais“ ir „mažaisiais“ draugais. Jaunimui šie susitikimai tampa meilės artimui mokymosi pamokomis.

Svarbiu renginio akcentu tapo šventinta žvakė, kurią jaunimas dovanojo seneliams kaip jaukumo bei artumo simbolį, prašydami užtarimo maldos, kad visada tikėtų, jog Dievas visuomet yra šalia ir niekuomet nepaliks nelaimėje.

Po renginio „mažieji“ ir „didieji“ draugai Pastoraciniame centre susirinko išgerti arbatos bei pasivaišinti senelių globos namų direktorės Vidutos Bačkierienės ir kunigo Vytauto Užkuraičio surengtomis vaišėmis.

Agnė Bartusevičiūtė,
Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ savanorė, „didžioji“ draugė

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija