„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. balandžio 11 d., Nr. 4 (101)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunimui – apie dėkingumą

Kovo 29 dieną Marijampolės apskrities Vaikų globos namų aktų salėje vyko jaunimo seminaras „Mus perkeičiantis dėkingumas“, kurį organizavo Vilkaviškio vyskupijos Vaikų sielovados centras ir Vilniaus akademinės sielovados centras. Dalyvavo 30 jaunuolių iš Lazdijų, Liudvinavo, Marijampolės ir Šeštokų parapijų, taip pat keletas jaunuolių iš Vaikų globos namų. Pranešimą „Dėkingumas ir meilė mūsų gyvenime“ skaitė Vilniaus akademinės sielovados centro programų koordinatorė ses. Lina Briliūtė, SF. Paskaitą su kūrybinėmis komandinėmis užduotimis „Naujo gyvenimo versmė“ vedė Vilkaviškio vyskupijos Vaikų sielovados centro referentė ses. Daiva Beata Staskevičiūtė, SF. Šio centro savanoriai Otilija ir Donatas dalijosi savo tikėjimo patirtimi.

Jaunimas buvo skatinamas su dėkingumu priimti saulėtekį, saulėlydį, kasdienę duoną ir kitas Dievo dovanas, kurios kartais net nepatraukia dėmesio, nes atrodo savaime suprantami dalykai. Svarbu dėkoti ne tik už malonius dalykus, bet ir už kitas gaunamas gyvenimo pamokas. Nereikia bėgti nuo jų, nes ir jos yra tarsi brangenybių dėžutės. Pastebėję savo tamsiąsias puses, kas pasenę, netinkama ir ko reikia atsisakyti, galime pašalinti tai, kas trukdo gyventi. Tada gyvenimas pasisuks į gerąją pusę. Retai patenkame į tokią situaciją, kurioje neliktų nė mažiausios priežasties kuo nors pasidžiaugti. Tačiau tam reikia sielos stiprybės ir humoro jausmo. Jei nori būti laimingas, turi dėkoti, ir tada džiaugsmas užlies širdį. Galime kasdien kam nors išreikšti dėkingumą – šeimos nariams, draugams, mokytojams, pardavėjams, visiškai nepažįstamiems žmonėms.

Atskirose grupelėse jaunimas atliko įvairias kūrybines užduotis. Dėkingumo tema jie kūrė „televizijos laidą“, žinutę laikraščiui, eilėraštį, rašė padėkos laišką artimiems žmonėms, svarstė, kaip dėkingumą išreiškia įvairių profesijų, pašaukimų atstovai. Pirmos renginio dalies pabaigoje kiekvienas indelyje pasėjo gėlės sėklą, pasiryždami ugdyti meilės ir dėkingumo dvasią, kantriai prižiūrėti ir laukti sužydėjimo kaip visą gyvenimą besitęsiančios Krikšto malonės išsiskleidimo simbolio. Po pietų meninėje dalyje jaunimas giesmėmis, dainomis, vaidinimais dėkojo Viešpačiui už dovanotus talentus.

Šiuo renginiu dalyviai buvo padrąsinti ir paskatinti parapijose, tarp bendraamžių būti uoliais dėkingumo Dievui ir žmonėms skelbėjais ir aktyviau įsijungti į įvairius savanorystės bei apaštalavimo darbus bendruomenėse.

B. S.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija