„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. spalio 16 d., Nr.10 (119)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Comenius projekto keliai atvedė į Italiją

Regina Stumbrienė

Panevėžio Kazimiero Paltaroko
gimnazijos Comenius projekto
dalyviai su kitų valstybių atstovais
prie Lago di Maggiore ežero Italijoje

Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazija tęsia tarptautinį Comenius projektą „Mokyklos kelyje į Europą“. Rugsėjo 21–26 dienomis mokytojų ir mokinių delegacija lankėsi Šiaurės Italijos mieste Novaroje, kur susitikę su keturių valstybių (Italijos, Švedijos, Vokietijos ir Turkijos) atstovais diskutavo meno klausimais.

Novaros Contesa Tornieli Bellini gimnazija pasitiko projekto dalyvius meniškai papuoštoje Aula Magna salėje. Gimnazijos direktorė Matilda Ventura papasakojo apie savo mokyklą (leidyklos ten nemokamai aprūpina pedagogus literatūra, mokykloje anglų kalbos kabinetuose visi mokiniai naudojasi kompiuteriais,  sudarytos ypač geros sąlygos dirbti su silpnesniais mokiniais).

Kitą dieną visos delegacijos surengė kilnojamąją piešinių ir fotografijų parodą, kurioje demonstravo savo pieštus paveikslus namų tema ir nuotraukas iš ciklo „Veidai mieste“. Vaikai pasakojo apie savo kurtus darbus, skaitė rašinius „Įsivaizdavimas ir realybė“. Mūsų gimnazijos mokinių darbai pasirodė labai gerai. Juos parengti padėjo mokytojos Aida Bijanskienė, Nijolė Cimbalienė, Vida Skemundrienė ir Aleksandras Kuzmickas. Projekto dalyviai gyvai diskutavo apie Europos šalis, pristatė savo krašto dainas. Visiems labai patiko mūsų gimnazijos atstovų atlikta liaudies daina „Ąžuolėli, žalias medi“ (beje, savo folklorą geriausiai išsaugojo lietuvių ir turkų tautos).

Mokytojai ir mokiniai aplankė Novaros senamiestį, išvydo vieną didžiausių gotikos architektūrinių paminklų Europoje – Milano katedrą, aplankė Lago Maggiore ežerus tarp kalnų, kur jau matyti Šveicarija.

 Mieli draugų veidai, italų svetingumas, nuostabi gamta – ilgam išliks mūsų atmintyje, o kitas susitikimas įvyks balandžio mėnesį Stambule.

Panevėžys
Meilės BALBIERIŪTĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija