„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. gegužės 21 d., Nr.5 (126)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Giesmių pynė Marijai

Emilija Janulytė

Jaunuosius giedorėlius laimina Šiaulių
vyskupas Eugenijus Bartulis

Atokvėpio minutė. Šventės dalyviai
vaišinosi bandelėmis ir gira

Šiaulių Šv. Jurgio
parapijos jaunimo choras

Mažiausieji šventės dalyviai –
lopšelių-darželių auklėtiniai

Šv. Mišiose giedojo visi susirinkusieji

Gegužės 7 dieną Šiaulių Katedroje buvo surengta Šiaulių vyskupijos vaikų ir jaunimo giesmių šventė  „Giesmių pynė Marijai“. Tai jau trečiasis jaunųjų giedorėlių  sąskrydis  Šiaulių vyskupijoje.

Šventės organizatoriai – Šiaulių „Sandoros“ katalikiškoji pagrindinė mokykla ir Šiaulių vyskupijos jaunimo centras, šventės globėjas – Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Šventėje – daugiau kaip 700 dalyvių

Keturiasdešimt šeši kolektyvai, daugiau kaip septyni šimtai vaikų ir jaunuolių iš visos vyskupijos kampelių – tiek šį kartą dalyvių susirinko  į  giesmių šventę. Vien iš „Sandoros“ mokyklos buvo per šimtą  giedorėlių. Šventėje dalyvavo ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos vaikų bei jaunimo  choras.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo vyskupas E. Bartulis. Jis dėkojo kolektyvų vadovams ir renginio organizatoriams, o labiausiai džiaugėsi  gausiai į Šiaulių Katedrą susirinkusiais  įvairaus amžiaus giedorėliais. „Šiandien jūs giedate dangaus ir žemės Viešpačiui. Jokios „eurovizijos“ jums nesuteiktų didesnės laimės! – kalbėjo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. – Giedokite džiugiai, iš visos širdies, dėkodami Dievui už gražius balsus, tyrą jaunystę ir bundantį pavasarį. Giedokite taip, kad jus išgirstų visa Lietuva ir prisikeltų naujam tiesos, meilės, džiaugsmo bei šventumo gyvenimui!“

Šv. Mišių metu  giedojo jungtinis vaikų ir jaunimo choras, o su jais giesmes traukė pilna pilnutėlė Katedra.

Padėkota rėmėjams

Prieš koncertą Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis Seimo nariui Valerijui Simulikui už paramą rengiant giesmių šventę įteikė padėkos raštą.  Organizatoriai dėkojo Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos parapijos klebonui kun. Rimantui Žaromskiui, asmeniškai parėmusiam šią šventę.

Koncerto pradžioje savo skambiais balsais visus pradžiugino  Šiaulių lopšelių ir darželių  auklėtiniai, o  giesme „Sveika, jūrų Žvaigžde“ šventei vartus atidarė klaipėdiečiai.  Giedojo Šiaulių „Sandoros“ katalikiškosios pagrindinės mokyklos, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos, kitų mokyklų ir parapijų jaunimo chorai. Taip ir susivijo giesmių pynė. Šventę pabaigė Žagarės choristai.

Giesmių šventė ne tik suvienijo mokyklų ir parapijų chorus bendrai giesmei. Visi renginio dalyviai  piešė ir savo rankų trafaretus – piešiniai bus įrišti į knygą ir padovanoti Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui.

Šiauliai
Inesės Ratnikaitės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija