„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. liepos 9 d., Nr.7 (128)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Įspūdžiai apie šventę

Merginos iš Ignalinos rajono
(iš kairės): Jūratė Krūminytė,
Raminta Gudelytė, Rūta
Šiaudinytė, Ieva Vaickutė

Ukmergės jaunimas pakeliui
į Lietuvos jaunimo dienas

Dvyliktokė Ieva, abiturientės Raminta, Rūta, Jūratė ir dar keliolika merginų iš Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos šiemet pirmą kartą dalyvavo Lietuvos jaunimo dienose (LJD). Per tikybos pamoką gimnazistės pažiūrėjo dokumentinį filmą apie LJD ir nusprendė pačios viską patirti. Organizuoti kelionę Ievai padėjo Vilma ir kunigas Marius iš Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro, Ignalinos parapijos kunigas Deimantas. Šie žmonės susitikdavo su vidiškiečiais per tikybos pamokas.

Ko tikėjosi jauni žmonės iš pirmųjų gyvenime LJD? Piligriminės kelionės? Šėlsmo? Dvasingos bendrystės? Gimnazistės atviros: „Nors ir netūnome visą laiką namuose, vis viena smagu ištrūkti iš Vidiškių“, – šypsojosi vidiškietės.

„Yra svarbu būti kartu. Tai sustiprina tikėjime. Padrąsina. Provincijos bažnyčioje jaunas žmogus vyresniųjų palydimas dažniau ne džiugiu, o smalsiu ir įtariu žvilgsniu“, – sakė merginos.

Ukmergės dekanato jaunimo nemaža dalis jau yra dalyvavę jaunimo dienose Klaipėdoje bei Šiauliuose. „Kiekvienam iš mūsų yra didžiulė šventė sieloje ir širdyje pabūti kartu  su Kristumi, susirasti bendraminčių, melstis kartu ir šlovinti Viešpatį“, – sakė Inga Adomavičiūtė. Kasmėnesiniai pasiruošimai su skaitymais ir diskusijomis padėjo ukmergiškiams labiau pasiruošti susitikimui. Jaunimas susirinkdavo maldai ir apmąstymams dekanato centre, o gyvenantys nuo dekanato nutolusiose parapijose – savo parapijos salėse. „Smagu, kad dekanas mus palaikė ir užsukdavo į mūsų pasiruošimo programos užsiėmimus. Keli žmogučiai pasisiūlė būti savanoriais per LJD bei dalyvavo savanorių pasiruošimo komandoje“, – džiaugėsi Inga.

Piligrimai patenkinti, kad programoje buvo nemažai teminių užsiėmimų grupelėse. Dėl gausos jiems net sunku buvo nuspręsti, į kuriuos eiti. Keli Ukmergės „delegacijos“ nariai Lietuvos jaunimo dienose dalyvavo pirmą kartą, tad vyresnieji padėjo draugams kiek galėdami: palaikė juos maldoje ir buvo kartu. „Kai Viešpats kartu su mumis – nebaisu irtis į gilumą, kai jis su mumis, esame saugūs ir smagūs, pilni malonių! Ačiū, Tau Viešpatie, už šią nuostabią šventę!“ – dėkojo grupės vadovė Inga Adomavičiūtė.

Ieva Čičelytė,
LJD savanorė iš Ignalinos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija