„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. kovo 9 d., Nr.3 (148)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Prasmingos Kazimierinės

Paskui vėliavą į šv. Mišias

Kun. Mindaugas Šlaustas
pasakoja apie šv. Kazimierą

Dėkojame Ukrinų ateitininkų
kuopos Dvasios vadui
kun. Egidijui Jurgelevičiui
Autorės nuotraukos

Ateitininkų diskusija darbo grupelėje

Kovo 2 dieną Ukrinų (Mažeikių r.) ateitininkai su bičiuliais iš Sedos, Pikelių, Ylakių ir draugais iš Renavo ir Židikų tradiciškai šventė Kazimierines.

Konferencijoje kun. Mindaugas Šlaustas, primindamas šv. Kazimiero išpuoselėtas dorybes, sugretino šio šventojo ir Palaimintojo Jurgio Matulaičio gyvenimo ir tikėjimo pavyzdžius. Abi šias asmenybes sieja nuolankumas, paklusnumas. Krikščioniškam nuolankumui būtinas didvyriškumas. Kad nebūtume šantažuojami, privalome garbingai, krikščioniškai elgtis visada, kad teisumas būtų mūsų stiprybė. Jei būsime sąžiningi, visur ir visada pasitikintys Dievu, galėsime gyventi atvira širdimi. Tai žmogui suteikia laimę.

Telšių vyskupijos ateitininkų valdybos pirmininkas Paulius Auryla gvildeno asmens tapatybės praradimo problemą. Kaip savo kultūroje lengvai užleidžiame vietą naujoms madoms ne tik aprangos, bet ir kalbos, elgesio srityje. Kokie vaikų vardai? Kokia jų reikšmė? Ar sugebame nuoširdžiai padėkoti? Juk nedėkoja tik vagis! Kokios ligos negydo daktarai? Tinginystės. Slunkius, tinginys netinka niekur. Jėzus reikalauja: „Tuoj pat“. Dienos trumpos, nėra kada slampinėti. Kristui nereikia slunkių. Todėl neatidėliok! Neabejok. Sužadink gailestį, atsikratyk nuodėmės. Jei nežinai, kas patinka, išsiaiškink, ką privalai. Turime liudyti Dievo karalystę.

Ukrinų klebonas kun. Egidijus Jurgelevičius priminė, kad nuoširdžiai bendraudami praturtiname vienas kitą. Naujosios technologijos šiuo atveju skatina formalų bendravimą. Dažniau skirkime laiko gyvam žodžiui, net ir sveikinimas, parašytas ranka, yra vertingesnis už įmantriausiu šriftu atspausdintą tekstą. Baigdamas Dvasios vadas susirinkusiesiems priminė Pal. J. Matulaičio šūkį: „Blogį nugalėk gerumu!“

Dirbdami grupelėse, moksleiviai gvildeno klausimą – ką reiškia „su Dievu vienybėje gyventi?“ Kun. M. Šlaustas parinko Šventojo Rašto ištrauką (Mt 19, 16–28) apie turtingą jaunuolį, pasišovusį siekti tobulumo. Grupelių atlikti apibendrinimai buvo radikalūs. Tikram krikščioniui būtini drąsa ir ryžtas, kad pajėgtų veikti ne tik žodžiais, bet ir darbais.

Mus sustiprino šv. Mišių auka, agapėje sušildė ne tik karšta arbata, bet ir pasidalijimo džiaugsmas.

Smagiai pabendravę žaidimų mugėje, skirstėmės, vildamiesi dar ne kartą susitikti, kad dalindamiesi tikėjimo bendryste, geriau pažintume Dievą.

Jurgita Paulauskaitė
Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

Ukrinai, Mažeikių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija