„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. birželio 21 d., Nr.6 (163)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Parapijos jaunimo chorui – 10 metų

Gegužės 4-ąją susirinkusieji Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje turėjo progą dalyvauti iškilmingose šv. Mišiose už Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos jaunimo chorą, o paskui visi klausėsi choro atliekamų giesmių. Jubiliejiniame choro 10 metų koncerte giedojo ne tik dabartinės choristės, bet ir tos, kurios lankė jį anksčiau. Vadovė Aurelija Šakėnienė pasidžiaugė, kad jubiliejus surinko buvusias choristes pabūti kartu, prisiminti mokėtas giesmes ir dovanoti jas radviliškiečiams.

Choro jubiliejus iš JAV pakvietė į Radviliškį grįžti choro iniciatorių, beveik krikštatėvį, buvusį Radviliškio parapijos kleboną kun. Gintarą Joniką. Jis pasidalijo atsiminimais: „Atvykus į Radviliškį, man pritrūko gražiai, skoningai atliekamos liturginės muzikos, nes esu kilęs iš muzikalios šeimos, nuo vaikystės mane lydi muzika. Pamačiau kelias moteriškes, kurios giedojo aukštai, liaudiškai tariant, ant viškų, ir pakviečiau jas nulipti žemyn. Jos, žinoma, iš pradžių nesuprato, ko iš jų noriu,“ – juokavo G. Jonikas. Jis pasidžiaugė, kad sutiko A. Šakėnienę, kurią prikalbino vadovauti chorui, pamokyti merginas bažnytinių giesmių. Kartu su choristėmis kun. G. Jonikas atliko vieną kūrinį.

Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys, sveikindamas chorą, džiaugėsi, kad bažnyčioje daug jaunimo. „Jūs esate nežmoniškai didelis užtaisas energijos, nukreiptos tinkama linkme: susiburti draugėn ir giesmėmis šlovinti tą, kuris globoja visa, kad gyva, yra didis džiaugsmas toms, kurios gieda, ir palaima tiems, kurie klauso“, – kalbėjo D. Brazys. Meras chorui įteikė dovanų čekį ir Padėkos raštus Aurelijai Šakėnienei – Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos jaunimo choro vadovei – už sėkmingą sakralinės muzikos puoselėjimą ir Radviliškio krašto garsinimą Lietuvoje ir už jos ribų ir kun. Gintarui Jonikui – JAV Detroito Dievo Apvaizdos ir Šv. Antano lietuvių parapijų klebonui, Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos jaunimo choro iniciatoriui.

Radviliškio parapijos klebonas dekanas kun. Gintas Sakavičius padėkojo choro merginoms ir jų vadovei už tai, kad Radviliškio bažnyčioje skamba puikios Viešpatį šlovinančios giesmės, ir įteikė choro vadovei Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio Padėkos raštą.

Po šventinio koncerto netilo sveikinimo žodžiai choro vadovei A. Šakėnėnei ir choristėms, dar ilgai bažnyčioje sklandė jų giesmių aidas.

Jau 10 metų Radviliškio parapijos jaunimo choras džiugina parapijiečius savo veikla ir giesmėmis. Choro patirties bagaže – koncertai ir išvykos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Koncertuota Vokietijoje (Kelne), Lenkijoje (Gniezne), JAV (Ročesteryje, Niujorke, Detroite, Čikagoje), Kanadoje. Chorą lankė beveik 100 merginų. Išleisti du kompaktiniai diskai „Paliesk mano sielą“ ir „Baltos meilės Kalėdos“.

Eligija Zoltnerienė,
Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo,
kultūros ir sporto vyriausioji specialistė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija