„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. liepos 19 d., Nr.7 (164)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Stovykloje – rekordinis vaikų skaičius

Akimirka iš katalikiškos
vasaros poilsio stovyklos gyvenimo

Baigiantis birželiui Jonavos Šv. apašt. Jokūbo parapijos katalikiškas jaunimo centras „Vartai“ Jonavos rajono vaikus pakvietė į katalikišką vasaros poilsio stovyklą Berčiūnuose, Panevėžio rajone. Penkioliktą kartą organizuojama stovykla sulaukė iki šiol didžiausio – daugiau nei 160 turiningam vasaros praleidimui pasiryžusių vaikų – skaičiaus. Stovyklos programoje dalyvauti panoro ne tik Jonavos, tačiau ir Vilniaus, Kauno, Trakų, Panevėžio, Ukmergės rajonų vaikai.

Šiųmetės dešimt dienų vykusios stovyklos tema – „Jus aš draugais vadinu“. Kaip teigė ilgametę stovyklų organizavimo ir įgyvendinimo patirtį turinti vyriausioji stovyklos vadovė Inga Petrikonienė, svarbiausias tokios vaikų vasaros poilsio programos tikslas buvo užtikrinti įvairių šeimų (ypač mažiau galimybių turinčių) vaikų ir paauglių turiningą laisvalaikio praleidimą, stiprinti sveikatingumo ir saviraiškos įgūdžius, atsakomybę tautai, asmens laisvei, lavinti bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus.

Net 30 patyrusių vadovų komanda netradiciniuose edukaciniuose užsiėmimuose, tokiuose kaip „Išgyvenimas gamtoje“, „Liturgija“, „Žurnalistika“, „Pirmoji pagalba“ ir kituose siekė ugdyti vaikų bei paauglių savarankiškumą, kūrybiškumą, stiprinti mokymosi motyvaciją. Visų edukacinių užsiėmimų metu buvo siekiama ugdyti stovyklautojų požiūrį į dvasinę ir fizinę sveikatą.

Kiekviena diena stovykloje turėjo savo pavadinimą, į kurį orientuojantis buvo organizuojamas programos turinys – nuo jau tradicinių, kasmet vykstančių sporto olimpiados, kūrybos, talentų atskleidimo, gerumo ir susikaupimo temų iki netradicinio Joninių šventimo, tolerancijos ir pakantumo, ekologijos, sveiko gyvenimo būdo renginių. Stovykloje vaikus su specialia programa aplankė ir aktorius Eimutis Kvosčiauskas.

Paskutinę stovyklavimo dieną organizatoriai pakvietė atvykti vaikų tėvelius. Jiems buvo pristatyti patys geriausi vaikų pasirodymai ir pademonstruotas filmukas, atspindintis visą dešimt dienų vykusią veiklą.

Vienas iš didžiausių stovyklos organizatorių siekių buvo, kad savo laisvalaikį joje galėtų praleisti kuo daugiau vaikų iš mažiau galimybių turinčių šeimų. Šiemet, padedant Jonavos rajono savivaldybei, stovykloje galėjo poilsiauti 30 minėtų šeimų atžalų. Tam, kad kelialapis būtų prieinamas visiems, o stovykla nestokotų įvairių programai įgyvendinti reikalingų priemonių, neapsieita be rėmėjų pagalbos. Ilgametę katalikiško jaunimo centro vykdomą iniciatyvą parėmė ne tik rajono savivaldybė, bet ir AB „Lietuvos geležinkeliai“, UAB „Likmerė“, Juditos Vainilavičienės firma, Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus fondas.

Katalikškos vaikų ir jaunimo stovyklos organizavimo tradicijos neketinama laužyti – ji turiningam vasaros  poilsiui kvies ir kitąmet.

Jonavos Šv. apašt. Jokūbo parapijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija