„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. rugpjūčio 17 d., Nr.8 (165)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Jaunieji žemaičiai nuo Šatrijos kalno keliavo į Varnius

Jaunųjų žemaičių žygis nuo Šatrijos
kalno į Varnius. Priekyje –
kun. Darius Trijonis, kardinolas
Peteris Erdas, arkivyskupas Luigi
Bonazzi ir vyskupas Jonas Boruta SJ

Kardinolas Peteris Erdas dalija jaunimui
popiežiaus Pranciškaus paveikslėlius

Jaunimas ant Šatrijos
kalno giedojo giesmes

Ant Šatrijos kalno jaunimui kalba
Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ

Rugpjūčio 3 dienos rytą iš visos Telšių vyskupijos atvykęs jaunimas būriavosi prie Šatrijos kalno, netoli Luokės. Čia 10 val. prasidėjo Žemaitijos katalikiškojo jaunimo diena. Daugiau nei 300 prie Šatrijos kalno susirinkusių jaunuolių pasveikinti atvyko Popiežiaus legatas, Budapešto ir Estergomo (Vengrija) arkivyskupas kardinolas Peteris Erdas (Péter Erdõ). Jis kalbėjo apie krikšto svarbą Žemaitijai, nes būtent per jį ji ir visa Lietuva tapo pilnateise ir aktyvia Visuotinės Bažnyčios nare. Jaunimą pasveikino Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ. Malda ir palaiminimu į piligriminę kelionę Varnių link jaunimą palydėjo apaštalinis nuncijus Pabaltijo kraštams arkivyskupas Luigi Bonazzi, jo sekretorius, Telšių vyskupo pagalbininkas vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, kiti atvykę dvasininkai.

Jaunimas ant Šatrijos kalno giedojo giesmes, meldėsi, o po ganytojų palaiminimo iškeliavo į piligriminę kelionę. Luokės Visų Šventųjų bažnyčioje apie krikštą ir tikėjimą jaunimui kalbėjo Kretingos klebonas kun. br. Antanas Blužas OFM, po to jaunimą pietumis vaišino Luokės parapijos tikintieji.

Iš Luokės jaunimas pėsčiomis keliavo į Varnius – istorinę Žemaičių vyskupystės vietovę – ir 17 val. po kelionės meldėsi pirmosios 1414 metais pastatytos bažnyčios vietoje šiandien stovinčioje Varnių Šv. Aleksandro bažnyčioje. Čia jie šlovino Viešpatį, klausėsi katechezės, ruošėsi 18 val. šv. Mišioms.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Klier. Edvino BRUŽO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija