„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. rugpjūčio 17 d., Nr.8 (165)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Jus aš draugais vadinu...

Valdovų rūmus lankiusi
Jonavos jaunimo grupė

Vykdant vaikų ir jaunimo socializacijos projektą „Jus aš draugais vadinu...“, Jonavos Šv. Jokūbo parapijos jaunimas (katalikiškas jaunimo centras „Vartai“) vasarą kvietė vaikus ir jaunimą dalyvauti ne viename renginyje. Šiuo projektu organizatoriai kviečia moksleivius įvairiomis raiškos formomis pažinti tikrąsias žmogiškąsias vertybes, gerbti save ir bendraamžius, ugdyti saviraiškos ir saviugdos galimybes, bendraujant vertinti kiekvieno individualumą ir savitumą, mokytis tinkamai pasirinkti asmeninius veiksmus ir kurti tolimesnį gyvenimo kelią, neprieštaraujantį žmogaus orumui ir dvasinei bei fizinei sveikatai, turėti savo poziciją, ugdyti gebėjimą pažinti save, apibrėžti savo socialinius poreikius ir vaidmenis bendruomenėje bei surasti adekvačias priemones jiems įgyvendinti.

Birželį Kaune vyko Lietuvos jaunimo dienos, kuriose dalyvavo nemažas būrys jonaviečių. Šeštosiose Lietuvos jaunimo dienose (LJD) organizatoriai jaunimą kvietė šūkiu „Jus aš draugais vadinu“. LJD dalyviai klausė ir diskutavo, kas iš tiesų yra draugystė, ką reiškia būti Jėzaus draugu. Liepą vyko vaikų vasaros stovykla, kurioje dalyvavo net 190 stovyklautojų.

Liepos pabaigoje projekto organizatoriai pakvietė jaunuolius į edukacinį renginį Bažnyčios paveldo muziejuje. Šis muziejus siekia išsaugoti ir atverti Vilniaus arkivyskupijos lobynus plačiajai visuomenei. Čia saugomi meno dirbiniai iš svarbiausių Europos auksakalystės centrų, nustebinę eksponatų gausa ir istorija. Projekto dalyviai aplankė Nacionalinio muziejaus LDK Valdovų rūmus. Tautos istorija, gyvenimo būdas, politika, tikėjimas, nūdienos gyvenimas – visa tai buvo aptarta edukacinio renginio metu.

Inga Petrikonienė,
KJC „Vartai“ koordinatorė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija