„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. kovo 14 d., Nr.3 (172)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kai meilė kuria šeimą

ŠIRVINTOS. Vasario 14-osios vakarą Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, o vėliau – Kultūros centro parodų salėje Širvintų rajono šeimos ir jaunimas pirmą kartą Šv. Valentino dieną šventė kitaip nei įprasta. Šią šventę suorganizavo Širvintų dekanato šeimos ir Jaunimo centro savanoriai. Anot organizatorių, ši šventė gimė dėl kelių priežasčių: pirmoji – šiuos metus Vyskupų Konferencija paskelbė Šeimos metais skatindama padaryti viską, kad šeimų džiaugsmui nieko netruktų; antroji – Šv. Valentino dieną rajono gyventojai buvo kviečiami paminėti ir įvairiomis meno formomis kalbėti apie tikrąsias vertybes, atsiduodančią ir dovanojančią Meilę; trečioji – priminti, kad žmogus sukurtas pagal Dievo paveikslą, vienintelis iš visų jo kūrinių, galintis ir mokantis mylėti, o į šią sąvoką telpa ir šeimos bei visos žmonijos vienybė.

Šv. Valentino diena „Meilė kuria šeimą“ susilaukė ne tik parapijos kunigų, Kaišiadorių vyskupijos kanclerio, Kaišiadorių vyskupijos šeimos centro dvasios tėvo kun. Gedimino Tamošiūno, bet ir Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorės Elenos Davidavičienės dėmesio. Anot jos, ši šventė buvo malonus netikėtumas, nes pagalvota ne tik apie suaugusius, bet ir apie mažylius, kurie linksmai krykštavo žaidimų kampelyje. Kun. G. Tamošiūnas džiaugėsi, kad Šv. Valentino dienos renginys „Meilė kuria šeimą“ pasiekė ir Širvintas. Anot svečio, tokioje jaukioje aplinkoje, tarp klegančių vaikų ir laimingų tėvų, yra daug maloniau švęsti Šv. Valentino dieną nei tūkstantinėje minioje.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis. Savanoriai skaitė maldavimus už parapijos šeimas, jaunimą, nešė atnašas, skaitė skaitinius. Šventės metu organizatoriai pristatė pačių sukurtą miniatiūrą „Šeimos nuotrauka“, kurioje siekė atskleisti, kaip Meilė kuria šeimą. Renginyje Širvintų šeimos centro savanoriai Raimundas ir Neringa Pilkos gyvai liudijo apie gyvenimą šeimoje. Ši šeima augina keturias atžalas, aktyviai dalyvauja visuomeniniame ir parapijos gyvenime. Kun. Vidas Bernardas Sajeta suteikė šeimoms palaiminimą. Folkloro ansamblio „Laukis“ ir jo vadovės Lijanos Šarkaitės dėka liaudies šokių ritmu kilnojosi šventės dalyvių ir rankos, ir kojos.

Šventėje dalyvavusios šeimos savanoriams linkėjo ir kitąmet suorganizuoti tokią, o gal net geresnę šventę.

Kaišiadorių vyskupijos šeimos centro Širvintų skyriaus informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija