„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. balandžio 11 d., Nr.4 (173)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Parapijos jaunimas sutiko šv. Jono Bosko relikvijas

Kuršėnų parapijos jaunimas
su klebonu kun. Sauliumi
Paliūnu prieš kelionę į Šiaulius

Kuršėnų parapijos jaunimas yra aktyvus, todėl labai greitai atsiliepė į Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebono Šiaulių vicedekano kun. Sauliaus Paliūno kvietimą vykti į Šiaulių Katedrą, į šv. Jono Bosko relikvijų sutikimo ceremoniją.

Kovo 13 dieną 70 jaunuolių kartu su parapijos klebonu, šių eilučių autorėmis, Pavenčių mokyklos tikybos mokytojais Aušra Nemunaite ir Remigijumi Čepu po pamokų išvyko į Šiaulius. Nuotaika visų buvo pakili, džiaugsminga, o saulutė savo spinduliais šildė ne tik pavasario žemę, bet ir visų mūsų širdis. Kartu su Šiaulių miesto jaunimu, kunigais, miesto gyventojais ir svečiais sutikome Šv. Jono Bosko relikvijas. Pamaldose Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis kalbėjo apie kunigo šv. Jono Bosko meilę jaunimui, klausėmės kunigo saleziečio Aleksandro Barelio (Alessandro Barelli) kalbos apie relikvijų piligrimystę. Sužinojome, kad šių relikvijų kelione per visą pasaulį rengiamasi paminėti šv. Jono Bosko 200 gimimo metų jubiliejų. Galimybė prisiartinti prie Katalikų Bažnyčios šventojo, jaunimo tėvo ir mokytojo yra tikėjimo įvykis, nes prašome Dievo malonių ir užtarimo per šventąjį. Turėjome galimybę neskubėdami ir susimąstę prieiti prie šventojo relikvijų.

Pastoracinio centro salėje žiūrėjome filmą „Don Bosco“. Apie šio šventojo asmenybę jaunimas jau truputį turėjo žinių. Moksleiviai per tikybos pamokas jau buvo susipažinę su kunigo Jono Bosko asmenybės bruožais, įdomiais gyvenimo epizodais iš kunigo saleziečio A. Barelio knygelės „Meilės takas“. Mokiniams labai patiko pastoracinis centras, jo aplinka. Jie čia lankėsi pirmą kartą. Pertraukėlės metu galėjo išgerti arbatos, padiskutuoti, pabendrauti. Viskas jaunimui čia buvo įdomu.

Vakare dalyvavome šv. Mišiose, kurias aukojo Šiaulių vyskupas E. Bartulis. Po šv. Mišių vyskupas laimino kiekvieną jaunuolį ir vaiką su meile ir šiluma. Neskubėdami išėjome iš Katedros, nes jaunimas kartu su savo parapijos klebonu kun. S. Paliūnu dar norėjo prieiti, pabūti prie šventojo. Grįžome į Kuršėnus vėlai vakare, bet gerai nusiteikę. Autobusuose šurmulys ir gera nuotaika neblėso. Septynios valandos prabėgo nepastebimai. Įspūdžių moksleiviai parvežė ir savo draugams, ir namiškiams.

Žiūrėjome į jaunus žmones ir džiaugėmės. Dažnas pasakytų, kad paauglystė yra sunkus metas, kad nelengva suprasti jauną žmogų. Bet šioje kelionėje pamatėme, kad Kuršėnų parapijoje yra labai daug puikių jaunų žmonių, gebančių suprasti kitus, mokančių sutarti, bendrauti, puoselėti krikščioniškas vertybes. Gal ir ne visada pavyksta eiti tokiu teisingu keliu, kaip suaugusieji norėtų, bet jaunais žmonėmis turime pasitikėti ir vesti meilės keliu. Šventasis sakė: „Meilingumas, kurį jiems parodysite, bus įrašytas į jų protus ir širdis. Atėjus laikui geroji sėkla sudygs, išaugs ir duos vaisių“.

Rima Kareivienė,
Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos tikybos mokytoja,

Daiva Gailiūtė,
Drąsučių mokyklos tikybos mokytoja

Remigijaus Čepo nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija