„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. birželio 13 d., Nr.6 (175)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Lietuvos žirgyne pramogavo vaikai

Birželio 1-ąją buvo minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, todėl  Žemės ūkio ministerija nutarė nudžiuginti „Caritas“ auklėtinius ir padovanoti jiems išvyką į Lietuvos žirgyną. 20 vaikų iš Vilniaus „Caritas“ birželio 2-ąją turėjo puikią progą pasižvalgyti po Lietuvos žirgyną bei pajodinėti žemaitukais, o vėliau jie iškylavo vienoje iš žirgyno pievų. „Džiugu, kad ir mes galėjome pasveikinti vaikus tokią dieną. Vaikystė turi būti laiminga, kupina staigmenų, kiekvienas vaikas to nusipelno. O mes pamėginome jiems sukurti tikrą šventę“, –sakė Lietuvos žirgyno vadovas Žilvinas Badikonis.

Lietuvos žirgyne apsilankė 8–13 metų vaikai, jiems tai buvo pirmas toks apsilankymas ir pirma jodinėjimo pamoka. Anot žirgyno specialistų, vaikai jodinėjo ponio tipo žemaitukais – tai neaukšti, tačiau labai stiprūs ir draugiški žirgai, tad ši pramoga buvo visiškai saugi. Vėliau vaikai galėjo pamatyti, kaip rūpinamasi kitais žirgais, o gal kuris nors susigundys ir ateityje pasirinks su žemės ūkiu ir žirgais susijusią profesiją.

„Smagu, kad ministerija gali padovanoti vaikams nedidelį nuotykį, o jų vasara prasideda nuo malonių staigmenų. Vaikams, kuriais rūpinasi Vilniaus „Caritas“, vasaros stovyklos neretai yra pernelyg brangios, todėl jie didžiąją vasaros dalį praleidžia tiesiog gatvėje, tad jeigu galime juos nudžiuginti ekskursija į Lietuvos žirgyną, kodėl gi to nepadarius“, – kalbėjo žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos patarėja Jolanta Butkevičienė.

„Lietuvos žirgyne“ yra veisiama ir auginama daugiau negu 900 veislinių žirgų: žemaitukų, stambiųjų žemaitukų, arabų, trakėnų, šetlando ponių, Lietuvos sunkiųjų ristūnų. Pagrindinis žirgyno uždavinys –  saugoti lietuviškų žirgų genofondą. Labiausiai vertinami ir saugomi yra žemaitukai – viena iš seniausių veislių Europoje.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija