„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. lapkričio 21 d., Nr.11 (180)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Tauragiškių kovos Konstitucijos žinių mūšiuose

Virginija Pranaitienė

Po „Konstitucijos žinių mūšio“ –
dalyviai, vertintojai ir svečiai

Vienas iš klausimų: koks tai medalis?

Dalyvių susikaupę – atsakymui
parengti skirta viena minutė
Loretos Jastramskienės nuotraukos

Tauragės „Versmės“ gimnazijoje
vykusio „Konstitucijos žinių mūšio“
rezultatus vertino buvę Konstitucinio
teismo teisėjai: profesorius Vytautas
Sinkevičius ir Seimo Teisės ir
teisėtvarkos komiteto pirmininko
pavaduotojas dr. Stasys Šedbaras

Nugalėtojų komandos nariams
Lietuvos Respublikos Konstitucijos
knygelę dovanoja dr. Stasys Šedbaras

Tauragės „Versmės“ gimnazijoje antrus metus spalio pabaigoje vyksta „Konstitucijos žinių mūšis“, kuriame tauragiškiai moksleiviai varžosi dėl geriausiai išmanančios Lietuvos Respublikos Konstituciją komandos titulo. Šio renginio iniciatorius ir globėjas – kraštietis, buvęs Konstitucinio tesimo teisėjas dr. Stasys Šedbaras.

Spalio 24 dieną į gimnaziją atvyko ir paskaitą „Konstitucija – ne valdžios, o tautos aktas“ skaitė buvęs Konstitucinio teismo teisėjas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Vytautas Sinkevičius. Paskui vyko „Konstitucijos žinių mūšis“, kuriame prof. V. Sinkevičius kartu su renginio globėju, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoju S. Šedbaru vertino gimnazistų žinias, įteikė prizus dalyvavusiems ir nugalėtojams.

Mūšyje varžėsi Žygaičių, Žalgirių mokyklų ir dvi „Versmės“ gimnazijos mokinių komandos, kurias paruošė istorijos mokytojai Kristina Tiepelienė, Danutė Jakubauskienė, Daiva Bajorinienė, Dalius Miknevičius ir Ilona Sausienė.

Klausimus „Konstitucijos žinių mūšiui“ šįkart parengė du „Versmės“ mokyklos absolventai – Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentė Eglė Grundulaitė ir alumnas Kristijonas Paliutis. Abu jie vedė renginį ir, kaip pastebėjo autoritetingi vertinimo komisijos nariai, nepagailėjo gimnazistų – klausimai buvo sudėtingi, reikalaujantys gilaus išmanymo ir žinių.

Puikus gimnazistų pasirodymas nustebino ir pradžiugino svečius ir mokytojus, o nugalėtojai – „Versmės“ gimnazijos jaunių komandos nariai – buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos Konstitucijos knygelėmis. Vertingas Lietuvos istorijos ir Konstitucijos žinių knygas svečiai įteikė komandų kapitonams, mokyklos direktorei Albinai Senkuvienei, istorijos mokytojams.

Loretos Jastramskienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija