„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. gegužės 6 d., Nr.5 (198)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vaikai ėjo gailestingumo keliu

Su vaikais bendrauja vyskupas
Linas Vodopjanovas OFM

Kun. Paulius Vaineikis OFM
pagrojo gitara

Grupė šventės dalyvių

Klaipėdos dekanato (miesto) tikybos mokytojai balandžio 24 dieną Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčioje surengė 1–5 klasių mokiniams (kartu ir jų tėveliams bei globėjams) šventę „Gailestingumo keliu“. Vyresnieji mokiniai turėjo puikią progą savanorystei. Šventės idėjos autorė – „Verdenės“ tikybos mokytoja Edita Raubaitė – dar prieš tris mėnesius surinko kolegų (tikybos ir kitų dalykų mokytojų bei vadovų) komandą. Visi kartu kūrė šventės scenarijų, apmąstė kiekvieną pasirengimo detalę, ieškojo rėmėjų bei pagalbininkų. Draugiškos ir labai kūrybingos komandos sudėtyje mielai sutiko būti ir dekanas, Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios klebonas kun. Vilius Viktoravičius bei Šv. Kazimiero bažnyčios klebonas kun. Rolandas Karpavičius. Šventėje dalyvavo Telšių vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas OFM.

Šventė prasidėjo 13 valandą dalyvių registracija. Nesitikėta, kad jų bus labai daug. Skambančių šlovinimo giesmių fone registratoriai vos spėjo dalinti vaikams dalyvio knygeles. Mokiniai užsirašė ir į norimą užsiėmimų grupelę pagal savo talentus ir pageidavimus. Į kai kurias grupeles vietų skaičius tirpte ištirpo. Vaikus atlydėjusių suaugusiųjų irgi buvo nemažai. Atvyko šeimos net ir su mažaisiais vėžimėliuose. Džiugu buvo sutikti vaikų grupeles iš Kretingos, Žemaičių Naumiesčio, Mažeikių kartu su tikybos mokytojomis.

Sveikinimo žodį tarė ir šventę atidarė vysk. L. Vodopjanovas OFM ir dekanas, klebonas kun. V. Viktoravičius. Trumpą meninę programėlę padovanojo jaunosios baleto studijos šokėjos, o ses. Julija pasidalino mintimis apie šventės globėją šv. Faustiną.

Su aukštai iškeltais didžiuliais grupelių numeriais jau laukė vyresnieji draugai – savanoriai ir grupelių vadovai. Jie palydėjo vaikus į užsiėmimus įvairiose patalpose bažnyčioje, Šeimos centre bei „Sendvario“ progimnazijoje. Vaikai galėjo ugdyti savo gebėjimus, buvo net 16 grupelių: floristikos, sporto, dailės ir rankdarbių, muzikos, skautų, meduolių puošybos, linijinių šokių, žvakių dekoravimo, samariečių 1-osios pagalbos, pokalbių ir bendravimo su vienuoliais, teatrinių žaidimų, giesmelių ir dainų, šlovintojų. Grupelė vaikų su savo mokytoja ir Marijos legiono narėmis bei Motinos Teresės seserimis iš Kretingos aplankė „Caritas“ globos namus, pasveikino jų gyventojus menine programėle ir pasidalino lauknešėliais.

Tuo metu tėveliai bažnyčioje klausė Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorės Aldonos Kerpytės paskaitą „Gydantis gailestingumas“. Tai buvo ne tik paskaita, bet ir nuoširdus direktorės liudijimas apie gydantį tikėjimą ir Dievo gailestingumą.

Sugrįžusius iš užsiėmimų vaikus ir šventės dalyvius vysk. L. Vodopjanovas OFM pakvietė Jubiliejinių Gailestingumo metų maldai ir visus įvedė pro Bažnyčios Gailestingumo duris, kurios simbolizuoja Jėzų Kristų. Šv. Mišias aukojo vyskupas, koncelebravo kunigai iš įvairių miesto parapijų. Į šv. Mišių liturgiją aktyviai įsijungė ir vaikai: skaitė Šventojo Rašto skaitinius, visuotinę maldą, jaunieji šlovintojai giedojo ir grojo, buvo nešamos atnašos. Pamoksle vyskupas klausė vaikų, kaip jie supranta Dievo gailestingumą ir Jo meilę, kaip mes galime liudyti gailestingumą vienas kitam. Jis pašventino šv. Faustinos vėliavą, Dievo Gailestingumo paveikslus, skirtus šeimoms, skatinančius prisiminti bekraštį Dievo gailestingumą ne tik šiais metais, bet ir visada.

Vaikai pagerbė atminimą mirusių kunigų, palaidotų bažnyčios šventoriuje, padėjo ant jų kapų savo rankomis pintus vainikėlius ir žvakeles.

Po šv. Mišių visų laukė saldžios vaišės iš rėmėjų dosnumo ir nuoširdus bendravimas prie arbatos. Bažnyčioje veikė mokinių lipdinių parodėlė „Gailestingumo darbai“. Šventoriuje skambėjo folkloro ansamblio „Kuršių ainiai“ atliekama liaudiška muzika, kviečianti bendram rateliui.

Dėkojame gerajam Dievui, vyskupui, kunigams, vienuoliams ir pasauliečiams, visiems šventės rengėjams ir rėmėjams, visiems, gausiai susirinkusiems, nepabūgusiems lietingo sekmadienio oro. Nuoširdžiausiai dėkojame dekanui kun. V. Viktoravičiui ir Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės, parapijos bendruomenei už šeimynišką priėmimą. Viešpaties Gailestingumas pranoko mūsų lūkesčius!

Tikime dvasine šventės nauda mūsų vaikams, jaunimui ir šeimoms. Puoselėjame viltį, kad Dievo gailestingumas paskatins šią gražią šventę surengti kiekvienais metais bei paversti ją tradicija, nes nėra pasaulyje didesnio turto už bendravimą.

Klaipėdos dekanato tikybos mokytojų vardu –

Vida Žirnova,
Klaipėdos tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Liudviko Stulpino progimnazijos tikybos mokytoja metodininkė

Kristinos Černis,
Aurelijos Žitkuvienės ir Rimaldos Liesytės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija