Atnaujintas 2005 rugpjūčio 26 d.
Nr.63
(1364)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pamariečiai gerbia savo kunigą

Kun. Virginijus Palionis sako,
kad katalikiškas laikraštis
„XXI amžius“ yra geras tuo,
jog daug rašo apie jaunimo
katalikiškas organizacijas,
todėl jis pravartus ir kunigams

Kun. Virginijus Palionis
aukoja šv. Mišias Rusnės
maldos namuose

Šilutė ir Rusnė įsikūrusios pamario krašte. Šilutėje, vienintelėje katalikų Šv. Kryžiaus bažnyčioje, beveik jau trejus metus vikaru dirba kunigas Virginijus Palionis, Telšių vyskupo dr. Jono Borutos atkeltas iš Šilalės. Dirba drauge su klebonu vicedekanu kanauninku Juozu Vaičiumi. Abu drauge ir pradėjo čia darbuotis. Šilutės tikintieji džiaugiasi šiais kunigais, kurie nuoširdžiai aukoja šv. Mišias, gražiai sutvarkė bažnyčios bei klebonijos aplinką, yra dėmesingi kiekvienam tikinčiajam, geba suorganizuoti gražius titulinius Šv. Kryžiaus ir kitus atlaidus.

Kun. V.Palionis yra ir parapijos jaunųjų ateitininkų dvasios tėvas. Sekmadieniais ateitininkai gieda per Votyvą. Padedami kun. V.Palionio, jie organizuoja įvairius renginius, ateitininkų popietes, surengė ekskursijas į Kryžių kalną ir kitas šventas vietas. Kunigas Virginijus stengiasi, kad kuo daugiau jaunimo ateitų į jaunųjų ateitininkų būrį ir prisidėtų prie jų veiklos stiprinimo.

Kun. V.Palionis dar aptarnauja ir Rusnėje esančius maldos namus. Rusniškiai yra patenkinti šiuo kunigu, o ypač už jo turiningus pamokslus, vaikų ir jaunimo patraukimą bažnyčion. Kas sekmadienį kun. V.Palionis aukoja šv. Mišias Rusnėje. Po pamaldų susitinka su vaikais, o su suaugusiais rusniečiais aptaria jų bėdas ir rūpesčius, pasidomi, kaip laikosi ligoniai, kurie nebegali ateiti į maldos namus. Juos kunigas aplanko namuose, išklauso jų išpažintis, suteikia kitus sakramentus, paguodžia. Nepamiršta priminti tikintiesiems, kad užsiprenumeruotų „XXI amžių“, o vaikams – „Kregždutę“. Neretai ir pats atveža po keletą šių leidinių.

Šilutiškis kun. V.Palionis sako, jog „XXI amžius“ puikiai pasitarnauja ir kunigiškoje jo veikloje, ypač dirbant su jaunimo katalikiškomis organizacijomis. Pasak jo, „XXI amžiuje“ gana dažnai ir plačiai rašoma apie ateitininkus, skautus ir kitas katalikiškas organizacijas, todėl pravartu jį turėti kiekvienam kunigui. Kun. V.Palionis šitaip atsiliepia apie „XXI amžių“: „Įdomus ir naudingas laikraštis, nes jame nušviečiami Bažnyčios ir jos veiklos reikalai, pasidalijama darbo patirtimi“.

Už visa tai pamariečiai labai gerbia savo kunigą V.Palionį.

Stasė ŠEMETAUSKIENĖ

Rusnė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija