Atnaujintas 2005 spalio 26 d.
Nr.80
(1381)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pamąstymai apie lėktuvo „avariją“, naftą ir eurą

Lietuvos gyventojai, žiūrėdami televizijos laidas, skaitydami spaudą, klausydamiesi politikų pasisakymų, susidarė nuomonę, kad lėktuvas „Su-27“, jo „avarija“ buvo iš anksto gerai apgalvota ir Rusijos žvalgybos tarnybų suplanuota akcija. Tvirtinimas, kad lakūnas majoras Valerijus Trojanovas neturėjo patirties, manau, mažai ką gali įtikinti. Juk tai neeilinis Rusijos žvalgybos agentas. Apie nepatirtį kalba mūsų gynybos ministras. Jam antrina kariuomenės vadas. Beje, jų kalbos, kaip ir rusų lakūno V.Trojanovo, labai keitėsi. Neaišku, kas juos privertė taip elgtis. Mūsų valstybės vadovų ar svetimųjų spaudimas?

Kai kurie valstybės vyrai tvirtina: „Lukoil“ nekelia grėsmės ir garantuos nuolatinį naftos tiekimą Mažeikiams. Gal ir garantuos iki tol, kol Rusijos prezidentu bus V.Putinas. Pakanka jam pasakyti ne, ir naftos čiaupai iškart bus užsukti. Rusijos vadai pirmenybę suteikia politikai ir jos vykdymui aukoja ekonomiką ir net žmones. Tai parodė įvykiai Maskvoje, Beslane ir kitur. „Lukoil“ – šių dienų „Trojos arklys“ Lietuvai.

Ir dar apie eurą. Jį įvesti labiausiai trokšta bankininkai, milijonieriai ir kiti magnatai. Paprastiems žmonėms nereikia važiuoti į „šiltųjų“ jūrų kurortus ar gyventi „žvaigždėtuose“ viešbučiuose, laiką leisti „kazino“ ir panašiose vietose. Jie nenori skubėti prarasti nacionalinės valiutos – lito. Lietuvos žmonės prisimena SSRS valiutinius čekius. ES ateitis, kaip ir jos Konstitucija, neaiški. Ar anglai yra kvailesni? Jie neatsisako savo valiutos. Jei iširtų ES, kas atsitiktų su euru?! Manau, sėkmingai gali egzistuoti euras, svarai, doleriai ir, žinoma, lietuviškas litas.

Antanas JAKŠYS

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija