Atnaujintas 2008 sausio 23 d.
Nr.6
(1599)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Biblioteka – kaip šviesa, viliojanti užsukti

Bronius VERTELKA

Turėjo apie ką pakalbėti
Vadoklių bibliotekininkė
Joana Burokienė (kairėje),
gavusi paskatinamąją premiją,
ir Miežiškių bibliotekininkė
Violeta Karklytė –
rajono Metų bibliotekininkė

Prieš 70 metų Panevėžio rajone įsikūrė pirmosios viešosios bibliotekos. Pirmiausiai jos atsirado Raguvoje, Ramygaloje ir Krekenavoje. Baigiantis 2007-iesiems, šią progą pažymėti rajono bibliotekų darbuotojai buvo pakviesti į konferenciją „Knyga, biblioteka Panevėžio krašte 1937-2007”.

Apie problemas nekalbėta

Bibliotekininkai – kuklūs žmonės, konferencijos metu jie džiaugėsi švente, kalbėjo apie gražius dalykus, prisiminė istoriją. Jie nenorėjo kalbėti apie problemas, neliejo nuoskaudų dėl atlyginimo. Bibliotekininkų darbo užmokestis šiandien ne ką viršija tą, kurį gautų darbo biržos siųstas viešiesiems darbams, be profesijos, bet kaip dienas stumiantis žmogus. Kiek mokėti už darbą bibliotekininkui – paslaugų teikėjui, nustato ne rajono Taryba, bet Vilniuje. Nors šiandien bibliotekininko tiesioginė pareiga – ne vien gražiai nusišypsoti skaitytojui ir išduoti jam knygas. Jis privalo būti psichologu ir filosofu, išmanyti apie literatūrą, susigaudyti naujausiose technologijose.


Pajūrio kūrėjų sielovaizdžiai „Baltijoje“

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Poetas, dabar Palangos miesto kultūros skyriuje vaisingai besidarbuojantis Dainius Sobeckis lapkričio viduryje skaitytojų teismui dovanojo pirmuosius 2007 metų literatūrinio – kultūrinio almanacho „Baltija“ egzempliorius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija