2011 m. gegužės 27 d.
Nr. 40
(1920)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Taurė alaus prieš miegą ir valdžios svaigulys

Saulius Stoma

Kas yra alkoholis: gėris ar blogis? Klausimas nėra toks paprastas, kaip atrodo. Jei kažkas net nesusimąstęs atsakys, kad alkoholis – akivaizdus blogis, su juo bus labai įdomu pasišnekėti. Greičiausiai netrukus paaiškės, kad alkoholis tikrai buvo didelis blogis to asmens arba jo aplinkos gyvenime. Bet yra daugybė žmonių, kurie atsakys, mano manymu, teisingai. Blogis – ne pats alkoholis, o tik piktnaudžiavimas juo. Daugiausia taip galvojančių yra šalyse, kurioms alkoholizmas nekelia didelių problemų.


Turime pasinaudoti galimybe

Juozas Dapšauskas

Gegužės 24 dieną Seimui teiktos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis nuo kitų metų sausio 1 dienos turėję įsigalioti alkoholio reklamos draudimo straipsniai būtų atšaukti, paskelbti netekusiais galios.

Nesu ypatingas draudimų šalininkas – esu sveikatinimo kultūros puoselėtojas. Sveikatos reikalų komitetui ir Socialinių reikalų ir darbo komitetui esu pateikęs prašymą 2012 metus paskelbti Sveikatos ir sveikatinimo metais. Tačiau kontrolės priemonės, kurios užtikrina narkotinių medžiagų prieinamumą, reklamos ribojimą, taip pat svarbios. Esu už sveikatinimą, švietimą, prasmingo užimtumo didinimą, pinigų tam skyrimą ir reikalavimą už gautas lėšas skaičiais įvardijamų, apčiuopiamų rezultatų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija