2016 m. gegužės 20 d.    
Nr. 20
(2188)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Pirmosios Komunijos šventė

Įkrikščioninamieji su klebonu
kun. Artūru Stanevičiumi
ir katechete Gene Sereikiene

KĖDAINIAI. Šeštinių dieną baltu aprėdu gaubėsi ne vien vyšnios, slyvos, ievos, bet ir Pirmąją Komuniją priimantys vaikai. Šv. Mišias už vaikus, jų tėvelius ir globėjus, tikybos mokytojus bei katechetus aukojo klebonas kun. Artūras Stanevičius. Tikintieji vos tilpo bažnyčioje. Dalis žmonių būriavosi šventoriuje. Švenčiausios Mergelės Marijos mėnesį Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje šviesu – vaikų, baltais rūbais vilkinčių, rankose žvakės, saulės nutviekstų vitražų spalvomis nuklotos bažnyčios grindys ir sienos. Tėvai laimina vaikus. Tyrumu šviečia įkrikščioninamųjų sielos. Penkiasdešimčiai vaikų, kurie nuo spalio lankė pamokėles, įteikti Pirmosios Šventosios Komunijos priėmimo pažymėjimai. Parapijos katechezės vadovas klebonas kun. Artūras Stanevičius Kristaus žengimo dangun dieną priėmusiems Pirmąją Šventąją Komuniją palinkėjo eiti toliau tikėjimo keliu ir gyventi vienybėje su Kristumi.


Kaišiadorių vyskupijoje

Alytaus dekanate

Gegužinės pamaldos ir Sutvirtinimo sakramentas

Iš kairės: Kaišiadorių vyskupas
Jonas Ivanauskas, generalvikaras
mons. dr. Algis Jurevičius ir Alovės
ir Ryliškių parapijų klebonas
kun. Stanislovas Stankevičius

ALOVĖ. Gegužės 5 dieną Švč. Trejybės bažnyčioje vyko Sutvirtinimo sakramento šventė, kurioje dalyvavo Alovės ir Ryliškių Šv. Monikos parapijos jaunimas. Prieš Sutvirtinimo sakramentą vyko Gegužinės pamaldos, kuriose gausiai dalyvavo ir kaimų bendruomenių nariai. Šių parapijų klebonas kun. Stanislovas Stankevičius vyskupui pristatė sutvirtinamuosius ir sakė, kad šis jaunimas yra naujosios Bažnyčios ateitis. Sutvirtinimo sakramentą priėmė 19 Alovės ir 12 Ryliškių parapijos jaunuolių. Šv. Mišias aukojo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas ir vyskupijos generalvikaras mons. dr. Algis Jurevičius. Pamoksle įtaigiai nuskambėjo vyskupo patvirtinimas, kad ,,mylėk savo artimą kaip save“ reiškia, kad artimas yra tas, kuris šiuo metu yra arčiausiai, bet tai nereiškia, kad jis – tik šeimos narys... Nors pamokslas buvo labiau skirtas sutvirtinamiesiems, bet jautriai palietė visų, dalyvavusių šv. Mišiose, širdis.


Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Sakralinės muzikos festivalis Bazilikoje

Dešinėje – Žemaičių Kalvarijos Bazilikos
vargonininkė Kristina Kondratavičienė,
šalia Žemaičių Kalvarijos bendruomenės
„Gardai“ pirmininkas Bronius Kleinauskas,
vysk. Jonas Boruta SJ, kan. Jonas Ačas

ŽEMAIČIŲ KALVARIJA. Gegužės 15 dieną Žemaičių Kalvarijoje vyko tradicinis sakralinės muzikos festivalis „Giesmė Dievo Motinai Marijai“. Visas katalikiškasis pasaulis tą dieną iškilmingai ir džiugiai šventė Sekmines – Bažnyčios gimtadienį – bei Gegužinėmis pamaldomis kreipėsi į Dangiškąją Motiną. 12 val. Bazilikoje buvo aukojamos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, koncelebravo Žemaičių Kalvarijos šventovės rektorius kan. Jonas Ačas, Telšių kunigų seminarijos prefektas kan. Andriejus Sabaliauskas, liturgijoje patarnavo du diakonai – Gedminas Paulius ir Vidmantas Daugėla. Prieš šv. Mišias, kurių metu ir kartu, ir atskirai giedojo keletas bažnytinių chorų, įėjus pro Jubiliejines Gailestingumo duris, buvo sukalbėta popiežiaus Pranciškaus malda, skirta Gailestingumo jubiliejui. Šv. Mišių pradžioje visus su Sekminėmis pasveikino Telšių vyskupas J. Boruta SJ. Jis išryškino, jog tai – viena iš pačių didžiausių Bažnyčios iškilmių, ir pasidžiaugė gausiai susirinkusiais maldininkais bei sakraliosios muzikos festivalio dalyviais.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija