2016 m. spalio 14 d.    
Nr. 38
(2206)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Nuotaikinga šventė gyvūnėliams ir jų šeimininkams

Klebonas kun. Artūras Stanevičius
bažnyčioje laimina gyvūnus

Kasmet Šv. Pranciškaus dieną Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje laiminami gyvūnėliai. Spalio 4 dieną į bažnyčią išpuoselėtus savo mylimus globotinius vedėsi vaikai, seneliai ir net visi šeimos nariai atėjo į gyvūnų palaiminimo šventę. Gyvūnėlių susirinko daug, nuo mažiausios pelytės, balandžių, kačiukų iki gražuolių šunų, kurių nepavadinsi mažyčiais šuneliais. Jų vardų ir veislių įvairovė domino ir stebino susirinkusius.

Klebonas kun. Artūras Stanevičius sutiko gyvūnų šeimininkus ir jų globotinius pasiteiravo kiekvieno gyvūno vardo, o prieš palaimindamas gyvūnus papasakojo, nuo kada pradėta švęsti ši diena, koks šventasis globoja, pateikė įdomių istorinių momentų apie gyvūnus. Laiminimo akimirką gyvūnai buvo ramūs tarsi suprasdami, kad jie iš bažnyčios išsineš palaimą.

Jau tradicija tapo, kad tą dieną gyvūnėliai yra ne vien laiminami, bet jiems skaitomi eilėraščiai, dainuojamos dainelės, muzikuojama. Programėlę gyvūnams ir jų šeimininkams atliko 1–4 klasių vaikai. Trimitu grojo Martynas Žebarauskas, lumzdeliu – Eleonora Žebarauskaitė, dūdele – Rusnė Mikolajūnaitė ir Kamilia Klevinskaitė. Eilėraščius skaitė Ridas Radvilavičius, Kamilia Klevinskaitė, Rugilė Širvinskaitė ir kiti vaikai. Programėlę atliko mokyklos-darželio „Obelėlė“, mokyklos-darželio ,,Puriena“ ir katechezės pamokėles lankantys vaikai.

Laiminimo šventėje dalyvavo Kėdainių maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Alfonsas Genys, vyriausioji veterinarijos gydytoja inspektorė Jurgita Jagačanskė, vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Lina Orentaitė bei privačių veterinarijos klinikų veterinarijos gydytojai specialistai Egidijus Eimontas ir Edita Rimkutė su savo augintiniais. Jie susirinkusiems patarė, kaip reikia prižiūrėti, maitinti, saugoti ir globoti savo gyvūnus, kad jie būtų sveiki ir jiems būtų sukurta gera aplinka.

Šventė išties buvo pakili ir nuotaikinga. Visus gerai nuteikė nuoširdi vaikų programėlė. Vaikus prajuokino kačiukas Puikis, kuris bandė pabėgti iš jam neįprastos aplinkos, bet pamatęs daug šunų apsigalvojo ir vėl grįžo pas savo šeimininkę. Pabendravo ir gyvūnėlių šeimininkai.

Manau, kad tai buvo ne tik šventė, prie kurios organizavimo kasmet mielai prisidedu, bet ir gerumo pamoka, skatinanti mylėti mūsų gyvūnėlius, juos saugoti, branginti ir globoti, nes tik nuo mūsų priklauso jų saugumas, buitis, sveikata ir gerovė.

Neužminkime sraigės –
Trapus jos namelis.
Baltas rūkas
Jau sklaidės,
Kai ji ruošės
Į kelią.
Neužminkime sraigės,
Jos žingsnio,
Žymės laiko
Ant žvyro takelio.
Neužminkime sraigės,
Skubėjimo lėto
Per akmenį skaudų,
Per gyvenimo lietų.
Leiskim
Buvimą jai švęsti,
Leiskim skubėti.

Tikybos mokytoja Genė Sereikienė

Autorės nuotrauka ir eilės

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija