Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. balandžio 10 d., Nr. 7 (226)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Atvirų durų diena Lietuvos vienuolijose

Popiežiaus Pranciškaus iniciatyva paskelbtais Pašvęstojo gyvenimo metais Lietuvos vienuolijos nutarė balandžio 25 d., Gerojo Ganytojo sekmadienio išvakarėse, suorganizuoti Atvirų durų dieną. Tada be specialaus išankstinio susitarimo galima pasibelsti į sąraše http://www.vitaconsecrata.lt/pasvestojo-gyvenimo-metai/metu-renginiai-lietuvoje/vienuolynai-priima-ekskursijas nurodytų vienuolinių namų duris. Tai bus puiki galimybė iš arčiau pažvelgti į brolių ir seserų vienuolių gyvenimo realybę, pabendrauti su pašvęstaisiais, kartu su jais pasimelsti, susipažinti su jų veiklos barais.

Pašvęstieji broliai ir seserys yra svarbi ne tik Katalikų Bažnyčios, bet ir mūsų visuomenės dalis. Šiuo metu Lietuvoje seserų vienuolių yra apie 610, o brolių vienuolių – 145. Didžioji dalis brolių yra kartu ir kunigai. Broliai ir seserys priklauso įvairioms vienuolijoms, kurių iš viso Lietuvoje yra 51.

Vienuoliai apaštalauja įvairiose srityse, ypač parapijų sielovadoje, švietime, ligonių slaugoje, rekolekcijose. Jų pasišventimas būtų neįmanomas be laiko, skirto Dievui maldoje. Visada galima kreiptis į pašvęstuosius, prašant jų užtarimo maldos, dvasinio pokalbio ar paprasčiausiai norint pabūti tyloje su Dievu.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija