Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gegužės 19 d., Nr. 10 (277)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Sutvirtinamųjų susitikimas

Balandžio 22 dieną Vilniaus arkivyskupijos katechetikos centras arkivyskupijos sutvirtinamuosius pakvietė į popietę-susitikimą su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Grušu.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje, kuriose dalyvavo apie 400 sutvirtinamųjų ir akcijos „Suk rankeną Lietuvos keliu 99“ motociklininkai kartu su kun. Egidijumi Kazlausku, giedojo Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios vaikų ir jaunimo choras.

Po šv. Mišių jaunimas su katechetais ir kunigais pajudėjo į Jėzuitų gimnaziją, kur Vilniaus Šv. Jono Bosko parapijos klebonas kun. Alessandro Barelli SDB kartu su saleziečių animatoriais parengė aktyvių ir suburiančių užsiėmimų. Po judriųjų žaidimų jaunimas pasidalijo į grupeles ir vadovaujamas katechetų bei kunigų rengė klausimus Vilniaus arkivyskupui Dievo gailestingumo, Sutvirtinimo sakramento, Vilniaus arkivyskupijos gyvenimo perspektyvų jaunimui ir kitomis temomis. Jo ekscelencija dalijosi savo tikėjimo liudijimu, jautriai ir aktualiai kalbėjo opiais jaunimui klausimais. Vėliau vyko agapė ir Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro parengtas užsiėmimas apie Lietuvos Jaunimo dienas „Domus Maria“ salėje.

Apie 21 valandą visi rikiavosi dalyvauti Šviesos kelio eisenoje iš Aušros Vartų į Dievo Gailestingumo šventovę.

Vilniaus arkivyskupijos katechetikos centro informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija