Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gegužės 19 d., Nr. 10 (277)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kunigystės šventimai Vilniuje

Diakonas Renatas Švenčionis
gegužės 6 dieną įšventintas kunigu

Gegužės 6 dieną Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje Kunigystės sakramentą priėmė diakonas Renatas Švenčionis. Šv. Mišioms vadovavo ir Kunigystės šventimus suteikė Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, koncelebravo kardinolas Audrys Juozas Bačkis, vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis, apie 30 kunigų. Šv. Mišiose ir kunigystės šventimuose dalyvavo R. Švenčionio artimieji, gausus būrys tikinčiųjų. Pamoksle arkiv. G. Grušas linkėjo šventinamam kunigui uolumo bei visiško atsidavimo tarnystei Dievui ir žmonėms. „Šiais metais turime tinkamą ir sektiną pavyzdį – Dievo Tarną arkivyskupą Teofilių Matulionį, kurio metus švenčiame“, – sakė arkiv. G. Grušas ir kvietė naujam kunigui nepamiršti Dievo Apvaizdos, kuri jį pašaukė šiai tarnystei, leisti ir toliau, kad ji jam vadovautų.

Kun. R. Švenčionis prieš metus baigė Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminariją, iki kunigystės šventimų diakono tarnystę vykdė Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijoje.

Kviečiame melstis už šį jauną kunigą ir prašyti Viešpaties, kad būtų jam maloningas, teiktų paguodą, jį stiprintų ir lydėtų pašaukimo kelyje.

Pagal vilnensis.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija