Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. lapkričio 24 d., Nr. 22 (289)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Įamžino vaikystėje šv. Mišiose patarnavusį Valdą Adamkų

Memorialinė lenta, įamžinanti Valdo
Adamkaus patarnavimą šv. Mišiose

Sveikinimo žodį prezidentui Valdui
Adamkui (kairėje) taria Seimo
pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Dešinėje – Kauno arkivyskupas
metropolitas Lionginas Virbalas SJ

Lapkričio 2-osios, Vėlinių dienos, popietę Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje lankėsi svečiai iš Vilniaus – kadenciją baigęs Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Šv. Mišiose, kurioms vadovavo Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ, koncelebravo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius, vikaras kun. Virginijus Dudonis, kun. Povilas Narijauskas, melstasi už prezidento V. Adamkaus šeimą, mirusius sambūrio „Gerumo ąžuolas“ narius ir už visus mirusiuosius. Po šv. Mišių sambūrio „Gerumo ąžuolas“ prezidentas Valdas Pacevičius pakvietė prezidentą V. Adamkų ir arkiv. L. Virbalą atidengti Prezidento Valdo Adamkaus memorialinę lentą, skirtą atminti, kad „šioje bažnyčioje 1937–1939 m. šv. Mišiose patarnaudavo Valdas Adamkus, būsimasis Lietuvos Respublikos Prezidentas“. Lentoje yra V. Adamkaus ranka įrašyta sentencija: „Tolima ir nelabai sena praeitis primena, kad Dievo namai ne kartą istorijoje tapo mūsų namais“ (autorius – Giedrius Paulauskis, Lietuvos monetų kalykla). Prezidentas V. Adamkus prisiminė, kaip jam, besimokančiam Jono Jablonskio pradžios mokykloje, patarnauti šv. Mišiose pasiūlė tuometis Kristaus Prisikėlimo parapijos vikaras kun. Simonas Morkūnas. Prezidentas teigė esantis dėkingas už laiką, praleistą šioje tarnystėje, stiprinusioje jį sunkiomis valandomis, ir yra laimingas, jog gali ir dabar tarnauti žmonėms.

„Gera prisiminti gerus dalykus, prabėgus daug metų. Matydami šią lentą jaunesni ar vyresni žmonės bus įkvėpti. Simboliška ir tai, jog čia – Prisikėlimo bažnyčia“, – įteikdamas Prezidentui Kristaus Prisikėlimo parapijos istorijos albumą su nuotraukomis bei Kristaus Prisikėlimo bažnyčios jubiliejinį medalį, kalbėjo arkivyskupas.

Vėliau iškilmė persikėlė į Kristaus Prisikėlimo Bazilikos konferencijų salę. Minint Prezidento gimtadienį sugiedota „Ilgiausių metų“, skambėjo sveikinimai, nuoširdūs palinkėjimai.

Atsisveikindamas prezidentas V. Adamkus parapijos klebonui mons. V. Grigaravičiui padovanojo savo vardinį – Lietuvos Respublikos Prezidento – medalį.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija
Ričardo Šaknio nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija