Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. lapkričio 24 d., Nr. 22 (289)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vaikai džiaugsis naujomis dienos centro patalpomis

Vaidotų klebonas kun. Jurgis
Vitkovskis (kairėje) ir prezidentė
Dalia Grybauskaitė (dešinėje)
dienos centro atidarymo šventėje
su jo lankytojais

Vilniaus arkivyskupijos Vaidotų parapijos bendruomenė, kampanija „Už saugią Lietuvą“ ir verslo atstovai suvienijo jėgas, kad suteiktų Vaidotų parapijos dienos centro vaikams tinkamą erdvę augti ir ugdytis. Įkurtuvių šventė naujose dienos centro patalpose vyko lapkričio 6 dieną. Vaidotuose, (Vilniaus r.) lankėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vaikų dienos centras, kurį nuolat lanko 20–25 vaikai, prieš dvejus metus įsikūrė parapijos patalpose. Dienos centrą įkūręs Vaidotų klebonas kun. Jurgis Vitkovskis matė, jog miestelyje nėra saugios erdvės, kurioje po pamokų vaikai galėtų leisti laiką, ugdytis, patirti žmogišką dėmesį ir rūpinimąsi. Dienos centre suburti savanoriai patenkino šiuos vaikų poreikius, tačiau patalpos, kuriose įsikūrė centras, buvo vargingos: be vandentiekio, tualetas tik lauke, žiemą čia dažnai būdavo vos 10 laipsnių šilumos. Šį rudenį į pagalbą Vaidotų parapijos dienos centro savanoriams ir vaikams atėjo Prezidentės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“. Bendromis jėgomis buvo surastos naujos patalpos, kurių tvarkyti į talką rinkosi ir Vaidotų parapijiečiai, ir savanoriai iš Vilniaus. Į jas persikėlę vaikai čia ras šiltą ir saugią aplinką žaidimams, ugdymuisi, virtuvėlę, kurioje ne tik gaus šilto maisto, bet ir patys galės mokytis gaminti.

„Čia visi lygūs. Dienos centre vaikas išmoksta bendravimo įgūdžių, įgauna drąsos, jaučiasi mylimas, nes mato, kad jam čia yra skiriama daugiau laiko, dėmesio, meilės ir šilumos“, – teigia Vaidotų klebonas kun. J. Vitkovskis.

Živilė Peluritienė

Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija