Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gruodžio 22 d., Nr. 24 (291)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vyskupas pagal Dievo ir žmonių širdis

Vyskupą Darių Trijonį sveikina
Gargždų dekanato tikintieji

Vyskupas Darius Trijonis po konsekracijos

Naują vyskupą sveikina
vyskupas Jonas Kauneckas

Kunigas, teologijos mokslų daktaras Darius Trijonis iki šiol buvo gerai pažįstamas Vakarų Lietuvoje. 2007 metais jis buvo paskirtas į Gargždų parapiją. Nuo 2008 metų kelerius metus dirbo klebonu Plikių parapijoje, rūpinosi naujos bažnyčios statyba Slengiuose. Kunigas Darius pasižymėjo darbštumu, aktyvumu, nepaprastu nuoširdumu ir paprastumu. Visose darbo vietose, sutiktųjų širdyse jis paliko ryškius veiklos pėdsakus. Klaipėdos rajone 2011 metais jis buvo išrinktas metų žmogumi.

2017 metų rugsėjį popiežius Pranciškus jį nominavo vyskupu. Visi jį žinoję, pažinę, apie jo veiklą girdėję šią žinią sutiko labai džiaugsmingai. Konsekracija vyskupu vyko gruodžio 16 dieną Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje. Ji buvo pilna žmonių. Popiežiaus Pranciškaus skiriamasis raštas (bulė), kaip kalbėjo arkivyskupas Gintaras Grušas, yra nuoširdus laiškas vyskupui Dariui, labai panašus į apaštalo Pauliaus laišką Timotiejui (1 Tim 4, 11–16 ). Jį perskaitė prel. bažn. teol. dr. Juozas Šiurys.

Vyskupo pareigos labai svarbios, šventos, prasmingos, atsakingos. Darius Trijonis – vyskupas pagal Dievo ir žmonių širdis. Visa žmonių gausybė Bazilikoje pamaldžioje tyloje su jauduliu stebėjo konsekracijos apeigas, priėmė jo, kaip vyskupo, pirmąjį palaiminimą, dalyvavo šv. Mišiose melsdamasi už jį.

Po pamaldų susidarė didžiulės eilės norinčių naująjį vyskupą pasveikinti, palinkėti, asmeniškai priimti palaiminimą nusifotografuoti su juo. Vyskupas Darius Trijonis paskirtas augziliaro (arkivyskupo pagalbininko) tarnystei Vilniuje.

Iš Gargždų dekanato parapijų į Vilnių važiavo daug norinčių dalyvauti šiose iškilmėse: iš Vėžaičių, Slengių, Gargždų, Plikių parapijų. Vyskupo Dariaus tarnystės, gyvenimo, veiklos bruožas – paprastumas ir nuoširdumas. Šito mums visiems labai reikia.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija