Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gruodžio 22 d., Nr. 24 (291)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Į Marijos legioną susibūrus

Klebonas kun. Artūras Stanevičius
su legionierėmis, maldos talkininkais
ir parapijos tikinčiaisiais

Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje kovo mėnesį klebono kun. Artūro Stanevičiaus iniciatyva įkurtas Marijos legionas. Klebono paraginta surinkau dvylika aktyvių moterų. Dvasinis Marijos legiono vadovas yra mūsų klebonas Artūras, Marijos legiono grupės vadovė – aš, tikybos mokytoja Genė Sereikienė, o iždininkė – Antanina Mugienė. Dar nepragyvenome nė metų, žengiame pirmuosius Marijos legiono žingsnius mūsų bažnyčioje. Ir paskutinį mūsų susibūrimą pradėjome nuo šv. Mišių, kurias aukojo klebonas kun. A. Stanevičius. Po šv. Mišių klebonas kiekvieną legionierę palaimino.

Įkvėptos klebono padrąsinimo ir paskatinimo tapti geromis legionierėmis rinkomės maldai. Tarp maldynų radosi ir „Marijos legiono Tessera“ knygelė, 1992 metais išleista Vilniuje. Skaitome Marijos legiono maldą susirinkimuose, kurie, be penktadienio adoracijų, būna kartą per mėnesį. Moterų aktyvisčių grupę papildė ir pirmieji maldos talkininkai, šeimos. Dalyvaujame penktadienio adoracijoje – vedame Rožinio maldą.

Drauge su klebonu kun. A. Stanevičiumi organizuotai dalyvavome Teofiliaus Matulionio beatifikacijoje Vilniuje. Adoravome naktinėje adoracijoje. Kas mėnesį vis kitomis intencijomis kalbame Gyvąjį Rožinį. Meldžiamės už ligonius ir vargšus, visus, kuriems reikia mūsų maldų, lankome ir globojame sergančius. Prisidedame prie sielovados ir apaštalavimo darbų. Kviečiame nepasikrikštijusius krikštytis, o nepriėmusius Pirmosios Komunijos dalyvauti katechezės pamokose parapijoje. Spalį bažnyčioje prieš šv. Mišias kalbėjome Rožinį su Pirmajai Komunijai besiruošiančiais vaikais. Drauge meldėsi ir jų tėveliai.

Vykome į maldingas piligrimines keliones į Šiluvą, Vilnių, Aušros Vartus, Krekenavą, susitikome su Bazilikos Marijos legiono narėmis. Buvo įdomu pasidalinti gerąja darbų patirtimi su anksčiau įkūrusiomis Marijos legioną maldininkėmis. Dovanų gavome stebuklingą Krekenavos Dievo Motinos paveikslą.

Dalyvaujame atlaidų procesijose, telkiame Marijos legiono maldos talkininkus. Susirinkimuose pristatome savo tikėjimo patirtis, kalbame apie malones, gautas per Švč. Mergelės Marijos užtarimą, skaitome tekstus iš ,,Aukso knygos“, žiūrime krikščioniškus filmus. Virgilija Bobinienė veda susirinkimų kroniką.

Pasisiuvome išskirtinius Marijos legiono ženklus – mėlynus šalikus su Šiluvos Švč. Mergelės Marijos logotipu. Dar neturime Marijos legiono vėliavos, bet ateityje žadame ją įsigyti.

Meldžiantis prie Švč. Mergelės Marijos altoriaus susirikiavo mintys ir jas užrašiau:

Ten, kur Tavo altorius, Marija,
Ateinu laikydama delne
Degančią žvakelę.
Padėkos sidabro apvaduose –
Už stebuklą, malonę, sveikatą...
Šalia žodžiais litanijos lyja...
Iš didelio puikybės rūmo
Čia nešame riekelę nuolankumo.
Atveriu ir aš, ką Marijai turiu atnešus, –
Maldą, maldavimą, dėkojimą,
Tik Jai ir man težinomą, už ką...
Ten, kur Tavo altorius, Marija,
Aukoju tarsi žvakę delne
Ne aukso, sidabro giją,
O tą, kurios atodūsį
Gilų kasdieną girdi –
Gyvą votą –
Savo plakančią širdį.

Genė Sereikienė,
Marijos legiono grupės vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija