Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gruodžio 22 d., Nr. 24 (291)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Motinos maldoje – jėga

Grupė Motinų maldoje rekolekcijų
dalyvių. Centre – kun. Arūnas Simonavičius

„Melskite ir bus jums duota“ (Mt 7, 7)

Lapkričio 25 dieną Pivašiūnų piligrimų centre nuo pat ryto klegėjo moterys. Jos rinkosi į Motinų maldoje Dzūkijos regiono grupių rekolekcijas, kurias vedė kun. Arūnas Simonavičius iš Vilkaviškio vyskupijos. Jau antri metai seseriškai bendrystei rinkomės sukviestos Ritos Kaupinienės iš Alytaus.

Kas savaitę Motinos maldoje grupelės renkasi melstis už savo ir viso pasaulio vaikus ir vaikaičius. Šis judėjimas prasidėjo Anglijoje 1995 metais ir dabar plačiai paplitęs po pasaulį. Šių grupelių yra Lietuvoje. Džiugu, kad kartu su mumis rekolekcijas ėjo ir Vilma Cicėnienė, Motinų maldoje judėjimo koordinatorė Lietuvoje. Ji papasakojo apie pasaulinę judėjimo konferenciją, iš kurios neseniai sugrįžo. Koordinatorės paskatintos liudijo moterys iš Druskininkų, Alytaus ir Birštono.

Rekolekcijose dalyvavo atstovės iš Alytaus, Druskininkų, Birštono, Merkinės, Daugų ir Eičiūnų – iš viso 58 moterys iš 15 maldos grupelių. Dėkojame daugiškėms už skanius pietus ir labai džiaugiamės, kad Angelų Sargų parapijos grupelės moterys po renginio sutvarkė Piligrimų centro patalpas. Kunigas Arūnas išsakė daug įdomių ir naudingų minčių apie šv. Mišių liturgiją. Jis pristatė kun. Kazimiero Paltaroko (vėliau vyskupo) pamokslą apie maldą, pagal 1911 metais Seinuose išleistą knygelę. Renginį vainikavo kun. A. Simonavičiaus aukotos šv. Mišios, kuriose meldėmės už savo vaikus, šeimas. Ačiū už nuostabią dieną, už meilę ir šilumą kiekvienai mamai.

Rekolekcijų dalyvių vardu dėkoju mons. Vincui Baubliui, Pivašiūnų parapijos klebonui, už tėvišką rūpinimąsi ir mielą priėmimą Pivašiūnų piligrimų centre. Motiniškos ir seseriškos bendrystės sustiprintos vakare grįžome namo.

Danutė Vervečkienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija