Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. gruodžio 22 d., Nr. 24 (291)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Rožinio kalbėtojų bendrystė

Gyvojo Rožinio draugijos
maldininkai sveikino Pasvalio
dekanato dvasios vadovą
kun. Nerijų Papirtį (centre)

Gruodžio 6 dieną Advento apmąstymams ir maldai į Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią pakvietė Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos dvasios vadovas kun. mgr. Nerijus Papirtis ir aktyvas. Susibūrimas bažnyčioje prasidėjo Rožinio malda „Garbės slėpiniai“. Šv. Mišias aukojo Pasvalio dekanas ir klebonas kun. teol. lic. Henrikas Kalpokas, altaristas kan. jubil. Povilas Miškinis, vikaras kun. N. Papirtis. Po šv. Mišių vyko katechezė „Palaiminimai“. Ją vedė kun. N. Papirtis.

Kadangi jau žiema, sušilti ir pabendrauti visi pakviesti į parapijos namus. Prie uždegtos šventinės žvakės pasimelsta, kalbėtasi apie Advento prasmę tikinčiųjų gyvenime. Apie per metus nuveiktus darbus kalbėjo Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos pirmininkė Vlada Čirvinskienė. Panevėžio vyskupo Lino Vodopjanovo OFM mintis apie tarnystę, tikėjimą perskaitė literatė Ona Striškienė. Pasidžiaugta gražiausiomis pasibaigusiųjų liturginių metų akimirkomis. Maldininkės iš Krinčino, Skrebotiškio ir kitų būrelių padėkojo vienos kitoms už maldas ir buvimą kartu. V. Čirvinskienė visiems dovanojo mažų, mielų dovanėlių. Jos primins apie tarpusavio meilę ir bendrystę.

Gruodžio 9 dieną, šeštadienį, po šv. Mišių tikintieji su jaunatvišku gimtadieniu pasveikino Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio dvasios vadovą kun. N. Papirtį ir nuoširdžiai padėkojo jam už maldas, katechezes ir šiltas akimirkas bendraujant su Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos maldininkais, jaunimu.

Ona Striškienė

Vlados Čirvinskienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija