Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 5 d., Nr. 1 (292)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Šv. Kūčių vakarienė kartu su Kauno miesto stokojančiais asmenimis

Kūčių stalą laimina Kauno
arkivyskupas Lionginas Virbalas

Gruodžio 23-iosios pavakarę į Partizanų gatvėje esančią „Carito“ valgyklą gausiai rinkosi Kauno miesto stokojantys asmenys, kurie kartu su Kauno arkivyskupu Lionginu Virbalu SJ, Kauno I dekanato dekanu mons. Vytautu Grigaravičiumi, Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu kun. Tomu Trečioku bei atstovais iš Kauno miesto savivaldybės (Kauno miesto mero patarėjomis), bendruomenės pareigūnais bei kitais svečiais, kurie savo gerais darbais prisideda prie valgyklos veikimo, valgė Kūčių vakarienę.

Prieš pačias šventes dažnai skubame ir nieko nespėjame, tačiau yra akimirkų, kai esame kviečiami sustoti ir vieni kitus pamatyti, pabendrauti. Tam buvo skirtas ir šis bendrystės laikas. Nors stokojantiems šventės yra dar vienas išbandymo laikas, kuris pasitinka su savais iššūkiais, o dažnai ir vienatve.

Ši vakarienė tradiciškai pradėta malda bei kalėdaičio laužymu. Paskui buvo ištarti gražūs padrąsinimo ir pasveikinimo žodžiai iš atvykusių svečių, įteiktos mažos dovanėlės, kurios galėtų sušildyti ir bent kiek palengvinti kasdienybę. Svečiai padėjo padengti stalą bei bendravo su atvykusiais lankytojais. Tai buvo stabtelėjimo laikas, kuris leido susipažinti ir pamatyti vieniems kitų akis.

Kasdien „Caritas“ sriubos valgykloje apsilanko apie 300 Kauno miesto stokojančiųjų asmenų, kurie čia gauna pavalgyti šilto maisto. Ne išimtis buvo ir ši diena.

Bendruomenės pareigūnai įteikdami lankytojams po atšvaitą linkėjo visada būti matomiems, iš tiesų kiekvienam, pasitinkančiam Šv. Kalėdų, Išganytojo gimimo, džiaugsmą, telieka linkėti, kad turėtume reginčias akis bei mylinčias širdis, kad regėtume vieni kitus ir gebėtume augti bendrystėje.

Pagal kaunas.caritas.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija