Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 5 d., Nr. 1 (292)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Advento popietė gimnazijos bendruomenėje

Rokų gimnazijos bendruomenė
laužia kalėdaičius

Adventas – ateinančios pasaulio šviesos – gimsiančio Kūdikėlio Jėzaus – laukimas. Tai tikinčiam žmogui suteikia viltį ir džiaugsmą. Žengdami per naują laiko slenkstį visada susimąstome apie tolstančius metus, susimąstome apie tai, ką per juos neveikėme sau, artimui, tiems, kurie visada drauge.

Kauno Rokų gimnazijos bendruomenė susirinko į adventinę popietę. Šiemet ji vyko Šv. Elžbietos Seserų kongregacijos vienuolyne Kaune. Vienuolyno namuose mus pasitiko ir pakvietė į koplyčią ses. Danielė. Ji pasakojo vienuolyno įsikūrimo istoriją ir šiandienos gyvenimą, susirinkusiems priminė, kad labai svarbu parengti ateinančiai šventei ne tik namus, bet ir savo širdis.

Rokų gimnazijos bendruomenės adventinėje popietėje dalyvavo Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Virginijus Gražulevičius. Jis savo kalboje tarsi palydėjo visus link Šv. Kalėdų, primindamas susitaikymo su Dievu, artimu ir savimi svarbą. Kuo nuoširdžiau išgyvensime Adventą, tuo ir Kalėdos bus džiaugsmingesnės.

Gimnazijos tikybos mokytoja Inga linkėdama pačios brangiausios dovanos, gimusio Jėzaus širdyje, bendruomenės narius maloniai pradžiugino, dovanodama mokinių pagamintus angelus projekto „Iš širdies į širdį“ metu.

Lauždami kalėdaitį, dalindamiesi meile ir bendryste, džiaugėmės galimybe sustoti, kad pasirengtume svarbiausiai metų šventei.

Nuoširdžiai dėkoju Šv. Elžbietos Seserų kongregacijos vienuolynui Kaune už šiltą priėmimą, seselei Danielei – už pasakojimą apie kongregaciją, Rokų klebonui kun. V. Gražulevičiui – už palydėjimą šv. Kalėdų link ir visiems buvusiems bendrystėje.

Inga Graužinienė,
Kauno Rokų gimnazijos tikybos vyresnioji mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija