Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. sausio 5 d., Nr. 1 (292)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kalėdų belaukiant

Adventinės popietės dalyviai

Miniatiūra „Tikroji Kalėdų Senelio istorija“ pagal Bruno Ferrero pasakojimą gruodžio 19 dieną Gataučių mokyklos 8 klasės mokiniai pradėjo adventinę popietę. Spektaklis-miniatiūra apie galbūt pirmąjį Kalėdų Senelį, šventąjį vyskupą Mikalojų iš Miros, kuris padovanodamas paskutinius savo pinigus, išgelbėja tris merginas (vienos šeimos dukteris) nuo vergijos. Manoma, kad tradicija teikti dovanas atsirado po šio gražaus šv. Mikalojaus poelgio.

Pažiūrėję miniatiūrą mažieji mokyklos vaikučiai mokėsi giesmių. O, kad šventes praleistume linksmai, Deimantė ir Kotryna, atvykusios iš Joniškio, (ten lanko vaikų ir jaunimo teatrą „Bendraamžiai“) pamokė mažuosius žaidimų. Vaikai džiaugėsi kartu praleistu laiku.

Antroje renginio dalyje dalyvavo 5–10 klasių mokiniai ir mokytojai. Po aštuntokų pasirodymo, padedami tikybos mokytojos Editos Žarkauskaitės, mokėsi giesmių ir žydiškų šokių.

Visus šventės dalyvius gruodžio 25 dieną kartu švęsti Jėzaus gimtadienį bažnyčiose pakvietė tikybos mokytoja Elena Veikalienė.

Džiugu, kad dar nepamiršome tradicijų. Džiaugiamės, kad mūsų mokiniai yra aktyvūs, nuoširdūs ir dalyvauja įvairioje veikloje.

Elena Veikalienė

Joniškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija