Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. gegužės 4 d., Nr. 9 (300)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Maldos grupė buriasi 10 metų

Maldos į Dievo Gailestingumą
grupės nariai ir klebonas
kun. Rimantas Žaromskis

Šiais metais Šiaulių vyskupijos Kelmės dekanato Tytuvėnų parapijos Maldos į Dievo Gailestingumą grupė švenčia veiklos 10-metį. Tradicinėmis tapo ir Maldos grupės Gailestingumo šventės, rengiamos per Atvelykį. Jas maldininkų grupė stengiasi švęsti kuo iškilmingiau, šventė buvo turininga ir graži.

Šv. Mišias Tytuvėnų Mergelės Marijos, Angelų karalienės, bažnyčioje aukojo klebonas kun. Rimantas Žaromskis. Paskui maldininkai ir jų bičiuliai rinkosi Piligrimų centro reflektorinėje salėje. Jubiliejinis susitikimas prasidėjo nuo bendros maldos ir stalo palaiminimo. Klebonas pasveikino visą Rozalijos Rimkutės (sesuo Bernadeta OSB) suburtą maldininkų kolektyvą, linkėjo sveikatos maldomis prisidėti prie Gailestingumo platinimo. Susirinkusieji sveikino Dvasios vadovą kleboną Rimantą su gimimo diena.

Kadangi 2018 metai skirti Trakų Dievo Motinai, labai svarbus dėmesys susitikime skirtas būtent jai. Apie paveikslą, kabantį Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilikoje, pasakojo bibliotekininkė Dalia Galbuogienė. Ji sakė, kad XVI amžiuje stebuklais ir malonėmis ėmęs garsėti Dievo Motinos paveikslas siejamas su kunigaikščio Vytauto vardu. Manoma, kad jam Krikšto dieną paveikslą dovanojęs Bizantijos imperatorius Emanuelis II Paleologas. 1718 metais stebuklingas paveikslas pirmasis Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje buvo vainikuotas popiežiaus Klemenso XI atsiųstomis karūnomis, suteikiant jam Ligonių Užtarėjos titulą. D. Galbuogienė kvietė aplankyti bažnyčią ir paveikslą dar ir dėl to, kad šiais metais Trakų Madona paskelbta Lietuvos globėja.

Maldininkų vadovė R. Rimkutė pateikė glaustą dešimties metų veiklos ataskaitą. Pirmas dar negausios grupės susibūrimas įvyko 2008 metų gegužę. Maldininkai kiekvieną dieną įvairiomis permaldavimo intencijomis ėmė kalbėti Gailestingumo Vainikėlį, litaniją ir sesers Faustinos maldas. Maldininkų gretos gausėjo. Dabar jų yra gerokai daugiau kaip pusšimtis. Pasak R. Rimkutės, šiame jubiliejiniame susirinkime reikia paminėti tris labai svarbias visiems datas: Lietuvos 100-metį, Trakų Dievo Motinos paveikslo karūnacvimo 300 metų jubiliejų ir Maldos į Dievo Gailestingumą grupės 10-metį. Ji dėkojo grupės nariams už maldas, visiems dovanojo Trakų Dievo Motinos paveikslus.

Prisiminimais apie tai, kaip tapo Maldos grupės vėliavnešiu, dalinosi bibliotekininkas Antanas Galbuogis. Visada norinti likti šešėlyje, bet iškalbinga Valerija Drublionytė džiaugėsi savo kelyje (tiesiogine to žodžio prasme) sutikusi vienuolę, padėjusią surasti prasmingos veiklos, nuoširdaus bendravimo. Moteris linkėjo grupės vadovei sveikatos ir stiprybės, vykdant savo misiją. Grupės narė Justina Viržintienė maldininkų vardu pasveikino Rozaliją, įteikė gėlių. Visos šventės metu skambėjo giesmės ir dainos, kurias atliko Maldos į Dievo Gailestingumą grupės aktyvistai.

Bronislava Buchienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija