Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2018 m. birželio 1 d., Nr. 11 (302)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Ginti gyvybę ir padėti atsidūrusiems prieš dramatišką pasirinkimą

Praėjusį savaitgalį Airijoje vykusio referendumo metu dauguma balsavusiųjų, maždaug du trečdaliui, pasisakė už konstitucijos pataisą, atveriančią kelią legalizuoti abortus. Airijoje priimtą sprendimą Šventojo Sosto žinių tarnybai duotame interviu komentavo Popiežiškosios gyvybės akademijos pirmininkas arkivysk. Vičensas Palija (Vincenzo Paglia).

„Šis Airijoje įvykęs posūkis mus turi paskatinti ne tik dar labiau ginti gyvybę, bet visų pirma ją remti, palydėti, sudaryti sąlygas, kad nebūtų prieinama iki dramatiškų sprendimų, nes juk visada drama, kai nusprendžiama nutraukti gyvybę, – sakė arkivyskupas V. Palija, – lygiai kaip drama gimusio žmogaus gyvybės nutraukimas, pažeminimas. Jei, viena vertus, reikia artumo, kad būtų išvengiama tokių dramatiškų pasirinkimų, nes juk kartais ir tokie pasirinkimai daromi nesuvokiant, ką jie reiškia, tai antra vertus, kartu su palydėjimu, parama visada reikia ginti silpniausiųjų teises. Nė vienas neturi būti paliktas. Reikia skatinti gyvybės kultūrą, kuri pasipriešintų „hiper-individualizmo“ kultūrai. Kiekvienam priklausanti teisė gyventi nustumiama į antrą planą, o pirmenybė teikiama savęs paties iškėlimui, net jei tai reiškia kito eliminavimą. Tokia logika yra absoliučiai dramatiška, – sakė Gyvybės akademijos vadovas. – Reikia ginti gyvybę, o tuo pat metu remti, palydėti žmogų per visą gyvenimą“.

Beje, vienintelė apygarda, balsavusi prieš tai, kad būtų panaikinta Aštuntoji Konstitucijos pataisa, yra Donegalo apygarda. Joje 51,9 proc. rinkėjų balsavo prieš abortų įstatymų liberalizavimą.

Pagal Vatikano radiją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija