„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2008 balandžio 4 d, Nr.2 (40)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Naujieji palaimintieji

Dievo Motinos Celestina

Sekmadienį Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas kard. Chosė Saraiva Martinsas aukojo šv. Mišias Florencijos katedroje, kurių metu vienuolę Dievo Motinos Celestiną paskelbė palaimintąja.

Palaimintoji Dievo Motinos Celestina, kurios pasaulietinis vardas yra Maria Anna Donati, gimė 1848 metais netoli Florencijos pasiturinčioje šešių vaikų šeimoje. Jos dvasiniam gyvenimui didelės įtakos turėjo jos dvasios vadovas Pijorų vienuolis Celestino Zini, kuris padėjo jai atrasti Kristaus žmogišką ir mylintį veidą. Tačiau tik sulaukusi 41 metų amžiaus, išsprendusi visus sunkumus su savo tėvu, 1889 metais pagaliau galėjo įgyvendinti savo sumanymą – visiškai save pašvęsti Viešpačiui ir rūpintis neturtingomis mergaitėmis, kalinių vaikais bei našlaitėmis. Sekdama Šv. Juozapo Kalasanto, Pijorų vienuolijos įkūrėjo, pavyzdžiu, įkūrė Šv. Juozapo Kalasanto vargdienių seserų kongregaciją. Nauja seserų vargdienių kongregacija greitai paplito po visą Italiją, o po įkūrėjos mirties 1925 metais kongregacijos namai buvo atidaryti Brazilijoje, Rumunijoje ir Nikaragvoje. Šiandien visame pasaulyje jaunimo švietimu ir auklėjimu besirūpinančiai Šv. Juozapo Kalasanto vargdienių seserų kongregacijai priklauso daugiau kaip šimtas vienuolių.

Palaimintosios Dievo Motinos Celestinos pavyzdys mus moko kiekvieną dieną gyventi tikėjimo dvasia, nuolat ieškoti dialogo su jaunimu, su žmonėmis, kad asmeninis, šeimyninis ir visuomeninis gyvenimas atitiktų visuotinį gėrį.

Parengta pagal VR informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija