„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (114)

2010 m. gegužės 28 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Stiprybė šeimos rate

Renginyje dalyvavusios
besilaukiančios ir jaunos šeimos buvo
kviečiamos išbandyti įvairias veiklas

Gegužės 14 dieną Kaune vyko renginys besilaukiančioms šeimoms „Stiprybė šeimos rate“. VšĮ „Psichologinio konsultavimo grupė“ jau antrus metus siekia savo veikla atkreipti visuomenės dėmesį į sąmoningą tėvystę bei paminėti Tarptautinę šeimos dieną. Besilaukiančios ir jaunos šeimos buvo kviečiamos išbandyti įvairias veiklas – nuo kvapų, kūdikių masažo, iki jogos, piešimo. Veiklose lygiomis teisėmis dalyvavo visi šeimos nariai – tiek į renginį atvykusios mamytės, tiek tėveliai, tiek ir jų mažyliai.

„Įspūdžiai po renginio – puikūs. Visų pirma pati idėja verta puikaus įvertinimo. Individualizmo ir kapitalizmo eroje svarbu ne tik išgirsti gražių žodžių apie šeimą – svarbiausia pamatyti, kad kažkas realiai rūpinasi šeima, jos vertybėmis, vaikų auklėjimu. Tada tik ir kyla pamąstymai – o galėtų visi vaikučiai turėti galimybę būti visapusiškai lavinami, gerai būtų, kad kiekvienas iš jų gautų tiek dėmesio, tiek meilės – gal visai kitokia karta žmonių išaugtų – ne tokių egoistų, žiaurių ir abejingų...  Bet tokie renginiai kaip šis teikia vilties ir yra puikus pavyzdys. Galėtų būti daugiau reklamos, galbūt net po renginio platesnių atsiliepimų – jau vien tai visuomenei siųstų pozityvią žinią, kad kažkam rūpi šeima, kad šeima nėra vien patogus instrumentas politiniams debatams“,  – sakė šventės dalyvė Ieva Kripienė.

Šventėje buvo gausu veiklų, kurių metu besilaukiančios šeimos buvo kviečiamos praktiškai išbandyti dėstomą temą.

„Yamaha“ muzikos mokyklos mažieji auklėtiniai pristatė programėlę, kuri nepaliko abejingų salėje. Visi su nuostaba ir pasigėrėjimu stebėjo mažųjų reakciją į besikeičiančią muziką, solistų bandymus dainuoti.  Pedagogė R. Kukaitienė  pasakojo apie klasikinės muzikos įtaką, jos naudą ir reikšmę kūdikiui, mokė auditoriją, kaip kartu su vaikeliu galima klausytis klasikinės muzikos.

M. Katinienė, kūrybinių namučių „Vėjų fėja“ jogos trenerė, kartu su besilaukiančiomis mamomis išbandė pratimus, kurie padeda sustiprėti būsimai mamytei ir pasiruošti gimdymui. Dalyvės mielai naudojosi proga išbandyti nėščiųjų jogą renginio metu.

Į kūdikio masažo pamokėlę būsimus tėvelius su mažaisiais pakvietė „Tactus vitea“ darbuo-toja I. Tamošauskaitė. Tėveliai ne mažiau dėmesingai nei mamos klausėsi, kaip jų prisilietimas bei atliekami judesiai lavina mažylį.

Besilaukiančių mokyklėlės  „Obuoliuko psichologija“ psichologės L. Cirtautienė ir G. Meslinienė pakvietė dalyvius į mažąsias dirbtuvėles, kur visų laukė dailės terapijos užsiėmimas, kurio metu poros dažais ant stiklo piešė mandalas. Iš šventėje sukurtų darbų buvo surengta paroda „Stiprybė šeimos rate“.

„Įdomiausia buvo piešti mandalą kartu su vyru“, – dalijosi įspūdžiais dalyvė Audronė Barsienė.

„Labai patiko renginys, puiki nuotaika, draugiška aplinka. Labai patiko veiklų įvairovė – ir mažam, ir dideliam. Man asmeniškai labiausiai  įsiminė mandalos. Nebuvau to mėginusi, bet manau, kad bandysiu piešti, kai užklups įkvėpimas... Man tai šis tas naujo“, – kalbėjo dalyvė Deimantė Bulotaitė.

„Marmozel“ atstovė V. Žma-kova dalindama kvapų mėginėlius leido visiem susimąstyti apie  paslaptingą kvapų pasaulį.

Fotomenininkas Raimondas Bulota fiksavo šventės akimirkas, pasakojo apie fotografijoje galiojančias taisykles, kas žinotina norint kokybiškai fotografuoti.

Paklausta, kokia renginio dalis buvo naudingiausia ar įdomiausia, dalyvė Asta Šimatonytė sakė: „Visos dalys, kuriose buvo praktiškai rodoma, įtraukiami žiūrovai, kur jie galėjo patys pačiupinėti, pakvėpinti, padalyvauti, papaišyti ir pan. Naudingiausia? Na, manau, naudingiausia buvo tai, kad atėjau, nes nesitikėjau, kad bus taip įdomu ir gausiu tiek daug informacijos.“

Jau antri metai besilaukiančiųjų mokyklėlė „Obuoliuko psichologija“ su partneriais Kauno miestui dovanoja tokį renginį, kurio metu skatinama puoselėti šeimą kaip vertybę. Šis nemokamas renginys skirtas skatinti sąmoningą tėvystę, puoselėti šeimos vertybes ir dar kartą įsitikinti, kad visos mūsų stiprybės ir visų gyvenimiškų jėgų pradžia yra šeimos rate.

L.C.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija