„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (114)

2010 m. gegužės 28 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Šeimos šventė „Pušelėje“

Gegužės 15 dieną Tauragės rajono Vaikų reabilitacijos centras-mokykla (VRCM) „Pušelė“ savo auklėtinių tėvelius, močiutes, senelius, broliukus ir sesutes  pakvietė į Šeimos šventę.

Kiekvienas vaikas savo tėveliams dovanojo centro darbuotojų paruoštus lankstinukus, kuriuose buvo parašytas „Vaiko memorandumas tėvams“.  Šventę pradėjusi reabilitacijos centro direktorė E. Kedavičienė linkėjo kiekvienam kurti gyvenimo mokyklą, kurioje tėveliai galėtų augti kartu su savo vaikais, ne aukojant, o gyvenant savo gyvenimą: tuomet tai sugrįš pačia didžiausia meile ir pagarba tėvams. Toliau Šeimos šventę tęsė mažieji „Pušelės“ vaikučiai, kuriuos parengė muzikos mokytoja A. Pužauskienė.

Susirinkusius pradžiugino į šventę atvykęs Tauragės Švč. Trejybės parapijos vikaras kun. Karolis Petravičius, kuris ne tik pasekė pamokančią pasaką, bet ir dovanojo nepaprastą giesmę, skirtą visų mūsų dangiškajai Motinėlei – Marijai. Į šeimos šventės sūkurį pačias gražiausias melodijas įpynė ir šaunusis mamyčių ansamblis. Nepaprastai skambantys mamų balsai vaikams  leido didžiuotis Dievo angelu žemėje – Mama.

Šia švente troškome parodyti ir pamokyti gyvenimo meno, kad vaikai pražygiuotų savo vaikystę ne tik su tėveliais, bet ir su pačiais geriausiais, karštai juos mylinčiais žmonėmis – seneliais ir senelėmis. Juk nenorime leisti savo vaikams prarasti tūkstantį nuostabių pasakų, tūkstantį viliojančių iškylų, tūkstantį džiaugsmų dėl išsipildžiusių norų, tūkstantį išmintingų pamokymų. Tad būkime visi kartu – nes šeima didžiausia vertybė!

Ernesta Stirbytė

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija