„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (114)

2010 m. gegužės 28 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

30 auksinių porų Kauno  rotušėje

Dovilė RUSYTĖ

Artėjant Tarptautinei šeimos dienai, Kauno miesto Rotušėje šurmuliavo rekordinis skaičius Kauno miesto auksinių ir deimantinių porų. Gegužės 12 dieną vyko jau tradicinis renginys „Lai mūsų šeima būna pavyzdys kitiems...“, kurį organizavo Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras kartu su Kauno miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos biuru ir Kultūros skyriumi.

Kaip sakė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius, Kauno miesto Rotušėje pirmą kartą vienu metu susirinko net 30 Kauno miesto porų, darniai išgyvenusių ne vieną dešimtmetį bei puoselėjusių tradicines šeimos vertybes bei santarvę. Iš jų net penkios poros jau atšventusios savo deimantines vestuves, kartu išgyvenusios daugiau nei 60 metų.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė A. Didžiokienė atkreipė dėmesį, jog dvi poros gegužės 12 dieną šventė savo sutuoktuvių metines. Zita Marija ir Zenonas Ignas Bernatavičiai atšventė savo auksines vestuves, o Ona ir Stasys Gliebai – deimantines.

Garbingąsias poras pasveikinęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas visoms įteikė sveikinimo raštus. Muzikinį sveikinimą paruošė Prienų meno mokyklos auklėtiniai ir Lietuvos veterinarijos akademijos folkloro ansamblis „Kupolė“. Džiaugiantis, kad Kaunas turi kuo didžiuotis, auksines poras pasveikino Kauno valstybinis dramos teatras, Kauno valstybinis muzikinis teatras, šeimos klubas „Klotonė“, kurie kiekvienai porai įsteigė dovanas. Po renginio visos poros buvo pakviestos į restoraną „Medžiotojų užeigą“ dar pasimėgauti pavasariška džiugia nuotaika, pabendrauti ir pasivaišinti.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras primena, jog darni šeima yra ne tik puikios fizinės ir psichikos sveikatos pagrindas, bet ir puikus pavyzdys mūsų vaikams ir anūkams. Kauno miesto civilinės metrikacijos biuras kviečia kiekvieną porą, švenčiančią jubiliejines vestuvių metines, į Kauno miesto Rotušę paminėti savo šventę visiškai nemokamai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija