„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (114)

2010 m. gegužės 28 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Mums rašo

Ar tauta turi teisę gintis?..

Rimsta gėjų parado sukeltas šurmulys, bet man dar norisi išsakyti kelias mintis.

Pirmiausia, kam Lietuvoje buvo reikalingi gėjų renginiai? Spręsdami bylą teisininkai visada žiūri, kam naudingas padarytas nusikaltimas. Taigi, kam naudingas homoseksualų paradas? Juk dauguma jo dalyvių buvo nelietuviai, Lietuvos gėjų vadas nelietuviška pavarde irgi nežinia iš kur atsidangino į Lietuvą, nežinia kieno užsakymu veikia. Nepatyrusius jaunus žmones dažnai traukia nematyti dalykai, aštrūs pojūčiai, norisi maištauti, tad ir tokie paradai skirti prisivilioti  jauniems žmonėms. Lietuvoje gimstamumas mažėja, gyventojų skaičių labai mažina emigracija, o jei dar privis visokių homoseksualų, tai lietuvių gims dar mažiau. Kas tada bus mažai mūsų tautai? Iš istorijos žinome, kiek blogo yra padarę didžiataučiai agresoriai. Ar mūsų tauta neturi teisės gintis?

Dauguma paprastų žmonių tai instinktyviai supranta, todėl buvo tiek daug nepritariančių paradui. Ačiū monsinjorui A. Svarinskui, Seimo nariams P. Gražuliui ir K. Uokai, kad išreiškė mūsų visų nuomonę.

Homoseksualai ir jų šalininkai aiškina, kad taip jie gina savo teises ir laisvę. Bet mes taip pat turime teisę gyventi dorai, kaip liepia Dievas ir kaip elgiasi gamta. Kodėl nepadorėliai, ištvirkėliai turi rengti paradus ir visiems lįsti į akis? Jeigu žmogus toks nelaimingas, kad jo nervų sistema ar hormonai veikia nenormaliai, tegu jis ramiai gyvena (kartais tokių žmonių pasitaikydavo, bet niekas jų neskriaudė ir jie patys niekam akių nedraskė). Kartais ir seniau gyvendavo pora vyrukų, mirdami testamentu vienas kitam užrašydavo turtą, bet neužsimanydavo sutuoktuvių, nesiekė įsivaikinti ir gadinti vaikų.

Kad vadinamųjų netradicinės lytinės orientacijos žmonių, iš prigimties nenormalių, yra labai mažai, o dauguma jų yra paprasčiausi pasileidėliai, galiu papasakoti tokį atvejį. Dirbau mokykloje-internate. Kartą direktorė sumanė antrą valandą nakties patikrinti visus miegamuosius. Pravėrė tyliai šeštos klasės berniukų miegamojo duris ir pasibaisėjo: geležinės lovos tratėjo ir barškėjo – kai uždegė elektrą, pamatė visus galinčius po du. Kitą dieną su internato gydytoju tardė, aiškinosi ir paaiškėjo, kad visus pamokė vienas liesas išbalęs berniukas. Kai jo paklausė, ar jis pats susigalvojo, jis atsakė, kad mes taip darydavome su tėveliu.

Iš to matyti, kad ta netradicinė orientacija – tai dažniausiai pasileidėlių paskleistas blogis. Juk negalėjo būti vienos klasės visi 15 berniukų iš prigimties gėjai. Blogio plitimą turime stabdyti. O kad Europa reikalauja pritarti blogiui, kodėl mes jų turime klausyti? Pokario metais, kai Lietuva plūdo kraujais, kai aikštėse gulėjo nužudyti žmonės, Europa dėl mūsų nė piršto nepajudino. Mokykimės iš Europos praktiškumo, taupumo, tvarkingumo ir pan., o moralės tegu iš mūsų mokosi Europa.

Ir dar. Gėjų paradą saugojusiems policininkams už darbą šeštadienį reikės daug mokėti. Kai į miestą atvažiuoja koncertas, tai jo rengėjai sumoka už salę, už elektrą ir kt. Tai kodėl už gėjų apsaugą turime mokėti iš mūsų kišenės?

Sekiau diskusijas per televiziją. Labai pasipiktinau ponia A. Pavilioniene, kuri atkakliai gynė lietuvių tautos moralei svetimus dalykus ir džiaugėsi, kad po šito parado prasidės Lietuvos žmonių švietimas, o šviesti reikia nuo vaikystės.

Manau, kad nuo vaikystės apšviesti pasidarysime labai tolerantiški ir meilūs visokiems iškrypimams ir pasileidimui, o tada turėsime ne tik homoseksualų, bet ir alkoholikų eitynes, nes jiems taip pat reikia pasireikšti, reikia laisvės. Vėliau gal sulauksime ir vagių parado, nes tie taip pat netradicinės orientacijos.

Tad kol dar laikas, ginkimės! Gal dar turime teisę gintis?..

Danutė GAŠKAITĖ

Pandėlys, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija