„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (298)

2017 m. gegužės 19 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Gyvybė – didžiausia vertybė

Kalba Vilkaviškio ligoninės
vyriausiasis gydytojas Linas Blažaitis

Vilkaviškio dekanato šeimos centras ir Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras sveikino susirinkusiuosius paminėti Pasaulinės gyvybės dienos. Jau antrus metus kartu minime šią dieną Vilkaviškyje, o šįmet prie partnerių prisijungė ir visuomeninis judėjimas „Už vieningą Vilkaviškio kraštą“. Gausiai susirinko Vilkaviškio rajono mokyklų ir darželių bendruomenės, įstaigos bei organizacijos į šventinę eiseną „Už gyvybę“.

Po eisenos Vilkaviškio dekanas prel. Vytautas Gustaitis pakvietė išklausyti Linos Braukylienės pranešimą ir į šv. Mišias Katedroje, o iškart po jų – į parapijos namus pratęsti Gyvybės dienos šventimą. Parapijos namuose šventei vadovavo Lina Skaisgirienė, o išpuoštoje scenoje pasirodė džiuginantys sielą ir širdį pasirodymai. Šventės metu vyko kraujo donorystės akcija, buvo apdovanoti piešinių ir nuotraukų konkurso „Gyvybė – didžiausia vertybė“ nugalėtojai.

Šventės metu įžvalgomis pasidalino Vilkaviškio ligoninės vyriausiasis gydytojas Linas Blažaitis, Vilkaviškio ligoninės akušerijos, ginekologijos ir neonatologijos skyriaus vedėja Skirma Švarcienė, Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė, Vilkaviškio dekanas prel. V. Gustaitis, Marijampolės dekanato šeimos centro vadovė Lina Braukylienė, asociacijos „Gyvastis“ atstovai, gyvenantys su donorų paaukotais organais.

Į šventę „gyvybės įnešė“ Vilkaviškio miesto moksleivių orkestras (vadovas – Saulius Mickevičius), Vilkaviškio šokio studija „Šokantys bateliai“ ir muzikos mokyklos choreografijos skyriaus šokėjai (vadovė – V. Jakubauskė), Jaunimo vokalinė studija „Akimirka“ (vadovė – Edita Linkevičienė), jaunieji saksofonistai P. ir R. Aušrotai (vadovas – R. Jakimavičius). Įkvepiantį filmą apie gyvybės prasmę sukūrė Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos mokinė Rugilė Maslauskaitė.

Evaldas Plečkaitis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija