„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.10 (303)

2017 m. spalio 20 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Ragina puoselėti gyvybės kultūrą

Norėdamas atkreipti dėmesį į „Pagarbos gyvybei“ mėnesį, kurį JAV katalikai mini 2017 metų spalį, Niujorko arkivyskupas kardinolas Timotis Dolanas (Timothy Dolan) paskelbė kreipimąsi, kuriame priminė, kaip svarbu visada kurti gyvybės kultūrą. Kardinolas, vadovaujantis JAV Katalikų vyskupų konferencijos komitetui „Už gyvybę“, pradeda 2017–2018 metų programą „Gerbti gyvybę“. Joje pateikiamos įvairios įžvalgos ir straipsniai tema „Nebijokite“.

„Žvelgiant į praėjusius metus, kurie buvo pilni nežinios, kančios, tragedijų, nutinkančių visuomenės akyse, ir išbandymų, kuriuos patiriame asmeniniame gyvenime, netrūksta priežasčių, kodėl kreipiamės į Dievą, – rašo kardinolas T. Dolanas. – Tokiais momentais galime jaustis vieniši ir nepasirengę… Tačiau turime vilties inkarą, kurio galime įsitverti. Dievas sako mums: „Nebijokite: aš esu su jumis“ (Iz 41, 10). Yra gyvenime akimirkų, kada mes abejojame savo pačių gyvenimo verte ar suklumpame, kai turėtume džiaugtis kito gyvybe. Tačiau Jis padaro visa gražiai. Jis sukuria naujų dalykų. Jis – atpirkimo Dievas. Tai stipru. Tai yra kažkas, ko galime laikytis. Kaip Jėzaus sekėjai mes kviečiami būti misionieriais apaštalais, kurie gręžiasi vieni į kitus, ypač į silpnus ir pažeidžiamus“, – sake Niujorko arkivyskupas kardinolas T. Dolanas.

Programa „Gerbti gyvybę“, prasidėjusi 1972 metais, kviečia akcentuoti žmogaus gyvybės vertę ir orumą per visus metus. Jos metu pristatoma informacija apžvelgia praktinius žingsnius, kaip kurti gyvybės kultūrą, supažindinant su argumentais, prieštaraujančiais savižudybei su pagalba, kalbama apie orią gyvenimo pabaigą, pristatomas katalikų gidas apie mirties bausmę.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija