„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.10 (303)

2017 m. spalio 20 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Popiežius atkalbėjo nuo eutanazijos

Savo penkių dienų vizito Kolumbijoje metu popiežius Pranciškus paragino kitaip apsispręsti vieną nevilties apimtą moterį. Kolumbietės gyvybę išgelbėjo trumpas pokalbis su Šventuoju Tėvu. Moteris stipriai rūgštimi apdegintu veidu nusprendė neatlikti sau eutanazijos po susitikimo su Popiežiumi, nes įtikėjo, kad turi dėl daug ko gyventi. Kolumbietė Konsuela Kordoba prieš 17 metų buvo užpulta savo buvusio partnerio ir liko taip stipriai sužalota, kad gali valgyti tik skystą maistą per šiaudelį ir turi nosyje nešioti vamzdelius, kad galėtų kvėpuoti. Negalėdama ištverti tokios būklės ji detaliai susiplanavo savo mirtį – netgi išsirinko vietą kapui. Tačiau popiežiaus Pranciškaus vizito Kolumbijoje metu paprašiusi jo palaiminti šį sprendimą Konsuela persigalvojo. Tarptautinei žiniasklaidai moteris sakė, kad Popiežius atsisakė palaiminti jos eutanaziją. „Jis sakė man, kad esu labai drąsi ir labai graži. Šie žodžiai pakeitė mano gyvenimą – dabar aš noriu gyventi“, – kalbėjo moteris.

Per užpuolimą 2000 metais Dagoberto Esuncho rūgštimi apdeginta moteris buvo taip stipriai sužeista, kad turi visada vilkėti žaizdas slepiantį viso kūno kostiumą. Buvęs partneris apipylė jos veidą rūgštimi taip subjaurodamas, kad Konsuela turėjo atlaikyti 87 operacijas. Nepaisant to, kaltininkas už grotų tepraleido vieną mėnesį. Neseniai moteriai buvo diagnozuota smegenų infekcija. Tai buvo paskutinis lašas, po kurio ji nusprendė nutraukti savo gyvenimą. Tam paskirta data buvo rugsėjo 29-oji. Nepaisant to, kai ji vienintelė iš didžiulės Šventąjį Tėvą sveikinusios minios gavo pasisakyti, netikėtai pakeitė savo sprendimą. Popiežius apkabino Konsuelą ir nepalaimino jos sumanymo atlikti sau eutanaziją.

Kad moteris galėtų gyventi, jai reikalingai operacijai, kuri kainuoja du milijonus pesų (maždaug 580 tūkstančių eurų) bus renkami pinigai. „Daktaras Gustavas Kiunonezas turėjo sušvirkšti man mirtiną injekciją, bet aš atsisakiau savo plano. Supratau, kad Dievas į mano gyvenimą atneš daug nuostabių dalykų“, – kalbėjo moteris.

Lina Čėsnaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija