„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. rugpjūčio 11 d., Nr. 8 (81)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Telšių krašto ateitininkų vasara

Stovyklavę ateitininkai
ir pas juos į svečius atvykę skautai.
Kairėje stovi tikybos mokytoja
Lina Jasaitė. Priekyje – Kvėdarnos
klebonas kun. Julius Meškauskas
Autoriaus nuotrauka

Jau beveik tradicija tapo kasmet tai vienoje, tai kitoje Žemaitijos vietoje organizuoti Telšių krašto ateitininkų stovyklą, sujungiant visas Telšių vyskupijos ateitininkų kuopas. Šią vasarą penkių dienų stovykla, pavadinta „Ateities vaikai“, liepos 18-22 dienomis veikė Šilalės rajono Pajūralio miestelyje. Į stovyklą atvyko ateitininkų iš Klaipėdos, Kaltinėnų, Šilutės, Ukrinų, Viekšnių, Kvėdarnos ir iš kitur.

Iš viso stovyklavo apie penkiasdešimt ateitininkų. Stovyklai „Ateities vaikai“ vadovavo Telšių krašto ateitininkų valdybos narė Janina Šalkauskytė, finansavo stovyklautojų tėvai. Jaunieji ateitininkai buvo apgyvendinti Pajūralio bažnyčios klebonijoje.

Per penkias stovyklavimo dienas rytais ir vakarais jie meldėsi, dalyvavo šv. Mišiose, lankėsi pas Kvėdarnos senelių globos namuose gyvenančius senelius, bendravo su jais. Be to, organizavo įvairius sportinius žaidimus, rengė išvykas į gamtą, prie Jūros upės, diskutavo, mokėsi gyventi bendruomenėje pagal penkis ateitininkų principus: katalikiškumas, šeimyniškumas, inteligentiškumas, tautiškumas ir visuomeniškumas.

Į ateitininkų stovyklą kasdien atvažiuodavo Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Julius Meškauskas, vikaras kun. Kęstutis Motiejaitis. Jie buvo pagrindiniai šios religinės organizacijos dvasios tėvai. Stovyklautojus taip pat aplankydavo, bendraudavo su jaunimu, surengdavo paskaitas Telšių vyskupijos Jaunimo centro direktorius kun. Rimantas Gudlinkis, Telšių ateitininkų dvasios tėvas kun. Gintaras Lengvinas, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kun. Andrius Vaitkevičius, Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios vikaras kun. Mindaugas Šliaustas.

Pas ateitininkus į svečius buvo atvykę Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinės mokyklos jaunieji skautai, vadovaujami tikybos mokytojos Linos Jasaitės. Jie aktyviai įsitraukė į ateitininkų stovyklos veiklą, susibičiuliavo ir visi, tarsi viena šeima, dvasingai ir gražiai praleido laiką.

Pasak stovyklos vadovės J.Šalkauskytės, pagrindinis šios stovyklos tikslas – pasiruošti rugpjūčio 18-20 dienomis Panevėžyje įvyksiančiam tarptautiniam ateitininkų kongresui.

Saulius PRANEVIČIUS

Pajūralis, Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija