„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. sausio 19 d., Nr. 1 (86)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Moksleivių spektaklis „Dešimt gyvenimo žodžių“ – advento siurprizas

Bronius VERTELKA

Tikybos mokytoja Vilija
Kiaunienė (sėdi) su grupele
spektaklio artistų
Autoriaus nuotrauka

Adventas – ne vien susikaupimo ir apmąstymo, bet ir jaunųjų kūrybos metas. Tai įrodė Panevėžio J. Miltinio vidurinės mokyklos moksleiviai, tokiu laiku parengę spektaklį „Dešimt gyvenimo žodžių“.

Dirbti tikybos mokytoja į šią mokyklą Vilija Kiaunienė atėjo prieš daugiau nei trejus metus, rekomendavus Katechetikos centrui. Patekusi į naują erdvę, kur ypač vertinami meniniai dalykai, ji veikiai suprato, kad ir pedagogams atsirado poreikis kuo geriau dvasiškai parengti mokinius Adventui ir tai būtina įprasminti. Naujokė, turinti ir Vilniaus kultūros mokyklos diplomą, ėmė galvoti, ką čia nauja surengus. Taip buvo sukurtas spektakliukas, jau aną Adventą pradžiuginęs mokyklos bendruomenę.

Spektaklis „Dešimt gyvenimo žodžių“, parengtas praėjusio Advento metu – itin sodrus. Čia panaudota filmuota medžiaga su įvairiais vaidinimais ir dainomis. Spektaklį V.Kiaunienė statė kartu su lietuvių kalbos mokytoja Laimute Beinarauskiene – maironiečių vadove. Artistus vaidinimui ji siūlė savo globotinius, o Vilija – irgi savo globojamos šv. Kotrynos ateitininkų kuopos narius. Visiems pakako vaidmenų. Repetavo pertraukų tarp pamokų metu, po pamokų, o jeigu reikėjo, rinkdavosi ir šeštadieniais. Filmavo patekus į netikėčiausias situacijas. Dalyvavo Gerumo akcijoje renkant aukas vargstantiesiems. Ne visos parduotuvės ar kavinės mielai sutiko, kad būtų filmuojama jų teritorijoje, tačiau ir ten atsirado gerų žmonių, kurie suprato moksleivių nuoširdų norą, todėl leido tai daryti. Pasitaikė nesklandumų įgarsinant filmuotą medžiagą. Tai buvo pakankamai sudėtingas darbas. Juk pirmą kartą tokį dalyką darė. Sudėtingas situacijas išnarplioti padėjo mokytojas Romas Tvarkūnas. Spektaklio, kuriame vyrauja kalėdinė nuotaika, premjera įvyko prieš didžiąsias šventes ir sulaukė gero bendruomenės įvertinimo.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija