„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. gruodžio 14 d., Nr. 12 (97)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Priešadventinis jaunimo susitikimas

Ignė Rotautaitė

Teminio susitikimo akimirka

Lapkričio 30-ąją, Adventui jau beldžiantis į žmonių širdis, Anykščiuose vyko priešadventinis Panevėžio vyskupijos jaunimo susitikimas. Tądien, rodos, džiūgavo kiekvieno atvykusiojo širdis...

Tokio pobūdžio renginį Anykščiuose pirmą kartą organizavo Panevėžio jaunimo centras, padedant Anykščių savanorių grupelei ir kunigui Justui Jasėnui. Jo dėka tarsi atsivėrė kelias tarp Anykščių ir Panevėžio. Į Antano Vienuolio gimnaziją nuo pat vidurdienio pradėjo gužėti jaunimas iš visos Panevėžio vyskupijos.

„Įsileidžiame giliai į savo širdis dar vieną Adventą, kad jis atskleistų nežinomus dalykus ir sustiprintų mus. Lyg tyla pamažu įsismelkia į tuščius, laukiančius užkampius pačiame triukšmo ir sambrūzdžio pakrašty. Tai pažįstama dvasia, lydinti mus visą gyvenimą, kur tik eitume“, – šiais žodžiais prasidėjo priešadventinis renginys.

Iškart po trumpo atidarymo vyko katechezė „Štai jums skelbiu didį džiaugsmą“. Katechezė – tai tikėjimo tiesų mokymasis ir tikėjimo praktika. Ją vedė kun. Vidmantas Bloškis, Utenos Kristaus Žengimo į Dangų bažnyčios vikaras. Po įdomios, prikausčiusios visų dėmesį katechezės prasidėjo viktorina „Lauk žinodamas“. Viktorinoje pirmiausia vyko grupelių prisistatymai – dainos, šokiai, mintys apie Dievą. Lengva grupelėms tikrai nebuvo. Jų laukė testas, į kurį atsakant prireikė nemažo žinių bagažo. Surengę mini spektakliukus visi skubėjo vakarieniauti.

Vėliau jaunimo laukė teminiai susitikimai. Kiekvienas galėjo pasirinkti jį dominančią temą. O pasirinkti tikrai buvo iš ko: darbštuoliai ėjo į rankdarbių pamoką, mėgstantys ramius pasisėdėjimus rinkosi pokalbį su kunigu, dar kiti ėjo į šlovinimo, žaidimų, šokių pamokas ar filmų peržiūras.

Pasibaigus teminiams užsiėmimams jaunimas išskubėjo į šv. Mišias Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje, kurias aukojo garbingiausias renginio svečias Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Kiek parepetavę giesmes, šv. Mišių metu savo balsais džiugino bažnyčios sienas, kurios jau seniai buvo girdėjusios tokį skambų jaunimo chorą. Vyskupas savo pamokslu sugraudino ne vieną jaunuolį.

Paskui prasidėjo linksmoji vakaro dalis – koncertas ir krikščioniška diskoteka. Koncertą vedė krikščioniškos muzikos grupė „Gyvai“, susikūrusi 2001 metų rudenį. Ši grupė nuolat dalyvauja jaunimo dienose, įvairiuose krikščioniškos muzikos festivaliuose. Grupė „Gyvai“ jau yra išleidusi albumą ir sukūrusi vaizdo klipą. „Gyvai“ – daugiausiai pasiekusi ir populiariausia krikščioniškos muzikos grupė Lietuvoje. Krikščionišką diskoteką vedė DJ Remis iš Gerosios Naujienos centro.

Adventas – viltingo laukimo, klausimų ir atsakymų laikas, tačiau dažnai ir suaugusieji nesupranta šių simboliais išreikštų atsakymų. Kiekvieną kartą klausiame savęs, kaip žydai dykumoje, pamatę maną: „Kas tai yra?“ Adventas brangus, nes jis neša išganingą ir labai reikalingą tylą. Renginio pabaigoje kiekvienas Panevėžio vyskupijos dekanatas gavo šviesos simbolį. „Toji žvakė tebūna jūsų Advento kelrodis“, – tarė kun. V. Bloškis.

Priešadventinis renginys baigėsi malda. Visą dieną trukęs priartėjimas prie Dievo atrodo liko tik maža istorija, dar viena akimirka iš gyvenimo, kuri baigėsi ir pranyko nakties tamsoje. Bet širdyse išliko toji šiluma ir Dievo jautimas šalia.

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija