„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. sausio 11 d., Nr. 1 (98)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kalėdų Senelis lankėsi trijose parapijose

Šilalės dekanato Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijos klebonas kun. Antanas Gutkauskas aptarnauja ir nuolatinio kunigo neturinčias Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės ir Varsėdžių Šv. Roko parapijas.

Gruodžio 25-ąją visose trijose parapijose kun. A. Gutkauskas aukojo iškilmingas šv. Kalėdų Mišias, supažindino su Telšių vyskupo Jono Borutos laišku vyskupijos tikintiesiems.

Po šv. Mišių šiose parapijose svečiavosi Kalėdų senelis su dovanomis. Kalėdų senelis pasidžiaugė gausiu Upynos jaunimo ir suaugusiųjų choru, kuriam vadovauja jauna, energinga vargonininkė Renata Beišytė, Girdiškės ir Varsėdžių parapijų chorais. Tad saldumynų užteko ir jauniesiems giedorėliams, ir bažnyčių ministrantams, adorantėms, ir visiems tą dieną bažnyčioje buvusiems vaikučiams.

Bene ilgiausiai Kalėdų senelis užtruko Varsėdžiuose. Čia, ką tik renovuotuose Varsėdžių Šv. Roko parapijos namuose, įvyko kalėdinė popietė, į kurią prigužėjo ne tik vaikučių, bet ir suaugusiųjų, tą dieną dalyvavusių šv. Mišiose. Kalėdų senelis ir Varsėdžių parapijos choro vadovė, vargonininkė Monika Beinartienė susirinkusius įtraukė į kalėdinių žaidimų ratą, priminė senoviškus žaidimus, kalėdines giesmes, pasakojo apie senąsias Lietuvos Kalėdas.

Šv. Kalėdos Girdiškės, Upynos ir Varsėdžių parapijų tikintiesiems, o ypač jaunimui, paliko daug gerų įspūdžių.

Žilvinas PRANCKŪNAS

Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija