„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. gruodžio 12 d., Nr.12 (109)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mums rašo

Vaikai vaikams

Vaikai tikrai žino, kas yra svajonės...

Kauno „Ąžuolo“ katalikiškos mokyklos „Valančiukų“ būrelio vadovė Rasa Jakutienė lapkričio 28 dieną surengė koncertą-susitikimą vaikų dienos centre „Pranciškaus akmenėliai“. Linksmai klegantys „Ažuolo“ vienuoliktokai centre iš pradžių pasijuto nejaukiai: tokie mažučiai,  tačiau jau ir šilto, ir šalto matę vaikai (7-10 metų) visą dieną ruošėsi svečių atvykimui, karpė atvirutes. Kaip įprasta vaikų centre, atvykus svečiams vyko maldos valandėlė, kurios metu vaikai savo rimtimi ir susikaupimu pirmą, bet tikrai ne paskutinį kartą nustebino mokinius.

Moksleiviai pripildė centrą linksmomis, nuotaiką keliančiomis melodijomis, išsklaidydami įtampą ir nudžiugindami vaikus. Geros nuotaikos tą vakarą tikrai netrūko: pasibaigus programai, centro vaikai surengė savąją – ne tokią surepetuotą, tačiau žavinčią nuoširdžiu trijų mergaičių šokiu, nedrąsiai, tačiau vieningai traukiamais išmoktų dainelių posmais. Popietei einant į pabaigą, sudainuota ir bendra daina.

Padovanoję vieni kitiems savo programėles, visi jautėsi kažkokio paprasto, tačiau itin mielo Advento pradžios stebuklo liudininkais. Vaikučiai moksleiviams įteikė po savo pieštą atviruką.

Atsisveikinimo minutei artėjant, nuliūdo tiek mokiniai, tiek mažieji centro lankytojai: „Jau išeinate? Buvo taip smagu...“ pasigirdo nusiminęs balselis moksleiviams jau einant pro duris.

Abi pusės popietę linksmai praleido laiką, moksleiviai grįžo su vaikų nuoširdžia dovanėle rankose, o vaikai – pradėję tikėti, kad yra žmonių, kuriems jie vis dar reikalingi.

„Valančiukų“ būrelio vadovė mokytoja R. Jakutienė sakė norėjusi ne tik pralinksminti centro vaikus, bet ir savo mokiniams parodyti, kad jie gyvena puikų gyvenimą, tiesiog ne visada tai įvertina.

Rūta JAKUTYTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija