„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. kovo 13 d., Nr.3 (112)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vien tik meilė

Benjaminas ŽULYS

Tą vakarą Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje šeimininkavo jaunuoliai ir merginos. Čia buvo kalbama apie meilę vienas kitam, tėvams, artimiesiems, Dievui, vyravo pakili nuotaika, aidėjo plojimai, šūksniai.

Šventinę nuotaiką savo jaunatviškomis improvizacijomis, gitaros skambesiu, dainomis kūrė artistai Arūnas Žemaitaitis, Gediminas Storpirštis, iš salės pakviestas moksleivis Martynas. Renginio svečias Šiluvos Švč. Marijos Mergelės Gimimo bazilikos klebonas kun. Erastas Murauskas susirinkusiesiems kalbėjo, kad kiekvienas žmogus yra pašauktas mylėti ir būti mylimas, bet tik abipusė meilė ir tarpusavio supratimas padaro žmogų laimingu. Dievas nematoma jungtimi sujungia du žmones, kad jie būtų laimingi ir pasiryžtų dėl kito paaukoti savo laimę. Kunigas paklausė, kokie daiktai yra svarbiausi namuose. O tai anksčiau ar vėliau – lopšys, kuriame krykštauja kūdikystė, stalas, prie kurio kasdien susirenka visa šeima, ir kryžius. Visi jie suvienija, sujungia namus, juose gyvena Dievas.

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius kalbėjo, kad nelaimingas tas žmogus, kuris gyvena be meilės. Tai drauge ir atsakomybė už tą, kurį myli, dėl kurio gali pasiaukoti. Susirinkime buvo išplatintas jaunimui adresuotas laiškas. Jame amžinasis Dievas rašytiniu žodžiu tarsi kreipiasi į jaunuomenę: „Aš pažįstu visus tavo kelius. Globoju ir saugau tave nuo pat gimimo. Nesu tolimas ir atšiaurus, nes Aš esu tikroji meilė. Kai tu šaukiesi varge, Aš esu arti. Aš esu tavo Tėvas ir myliu tave taip, kaip savo sūnų Jėzų. Jo mirtis buvo aukščiausia mano meilės tau išraiška“.

Jaunuomenės susirinkimą surengė Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras, Kauno arkivyskupijos kurija, Šeimos centras, Kauno akademinė sielovada.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija