„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. gruodžio 18 d., Nr.12 (121)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunimo renginys apie pagalbą silpnesniam

Lapkričio 13–14 dienomis Kaišiadorių vyskupijos Jaunimo centras organizavo renginį vyskupijos jaunimui „Ką padarėt vienam iš mažiausiųjų brolių“. Šia proga Jaunimo centras dalyviams pristatė ir pirmosios medicinos pagalbos teikimo kursą.

Į renginį susirinko 50 jaunuolių iš Aukštadvario, Molėtų, Kaišiadorių, Žaslių ir Žiežmarių parapijų. Pirmąjį vakarą dalyviai apmąstė, kas yra mano „brolis“. Bibliodramos vakare jaunimas gilinosi į Evangelijos pagal Luką ištraukas, kuriose atsiskleidžia Jėzaus išgydymo darbai. Paskui grupelėse buvo aptariama, kaip ši Evangelijos ištrauka paliečia mus asmeniškai, kas joje yra svarbiausia, ką tai reiškia šiandien. Teksto gilesniam suvokimui jaunimo grupelės paruošė po vaidinimą, kuriuos vėliau pristatė reginio dalyviams. Po vakaro maldos vyko filmo „Mokėk į priekį“ peržiūra. Pagrindinė šio filmo mintis – kiekvienas gali keisti pasaulį kitam žmogui darydamas gera.

Kitą vakarą jaunuoliai buvo supažindinti su pirmosios pagalbos teikimo kursu, kurį vedė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Kaišiadorių komiteto atstovė G. Vyčinienė. Jaunimas mokėsi teikti pirmąją pagalbą: gaivinti nukentėjusįjį, ką daryti ištikus nelaimei. Po teorinės dalies kiekvienas dalyvis galėjo viską išbandyti praktiškai. Be to, išlaikę egzaminą jaunuoliai gavo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos pažymėjimus.

Kaišiadorių vyskupijos Jaunimo centro informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija